Grădiniţa 13 din Tătăraşi va fi modernizată cu 10 milioane de lei

miercuri, 07 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Grădiniţa 13 din Tătăraşi va fi modernizată cu 10 milioane de lei

Grădiniţa cu program prelungit nr. 13 va fi reabilitată şi modernizată. În acest sens, Primăria Iaşi a semnat recent contractul de lucrări cu firma ieşeană Demo Idil Construct SRL, după ce o primă licitaţie a fost anulată. La cea de-a doua procedură, municipalitatea a primit trei oferte, iar costurile de modernizare au scăzut până la concurenţa sumei de 8,3 milioane lei (fără TVA) aceasta fiind oferta câştigătoare. 

Proiectul este finanţat cu fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Prin aceeaşi sursă de finanţare, municipalitatea are în derulare alte două proiecte privind educaţie, respectiv construirea a două grădiniţe noi, în Bucium (180 de locuri) şi Dacia (280 de locuri).

Potrivit Primăriei, Grădiniţa nr. 13 a fost înfiinţată în anul 1970 şi are o suprafaţă de aproape 1.600 de metri pătraţi şi cuprinde opt săli de grupă cu o capacitate de 200 de copii, sală de mese, patru grupuri sanitare pentru copii, patru grupuri sanitare pentru personal, două cabinete sanitare, două săli pentru activităţile opţionale şi educative, blocul alimentar (bucătărie, magazii de alimente şi zarzavaturi), spălătorie etc. Unitatea de învăţământ se află în Tătăraşi.

Potrivit informaţiilor disponibile în sistemul electronic de achiziţii publice, firma Demo Idil Construct SRL are puţine contracte încheiate cu instituţii ale statului în ultimii ani. În afară de licitaţia de la Primăria Iaşi, cele mai recente contracte vizează modernizarea unor drumuri din două comune vasluiene, lucrări executate pentru o sumă de circa 3,7 milioane lei. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 33,8 milioane lei şi un profit net de 3,8 milioane lei, în condiţiile în care are circa 100 de salariaţi.

 

 

Comentarii