Guns N Roses – nostalgie de vară

marți, 18 iulie 2023, 10:11
5 MIN
 Guns N Roses – nostalgie de vară

Duminică seară la Arena Națională a fost un concert absolut grozav. Trupa Guns N Roses a concertat pentru aproximativ 50.000 oameni dornici de muzică bună și nostalgie reîmprospătată 100%. 

 

Din 1985 trupa aceasta a compus piese monumentale și noi am avut șansa să le retrăim într-o atmosferă de-a dreptul emoționantă.

Malițioșii

S-au transmis păreri malițioase despre look-ul și calitățile membrilor trupei aflați în decada a șasea de viață; ba că-s prea botoxați, ba că au surplus de kilograme sau că sunt prea uscați. Răutățile nu contenesc să vină din partea unor frustrați care nu și-au trăit viața pe cont propriu ci doar pe părerile celorlalți. Eu unul am o admirație specială pentru gradul acestora de asumare.

Cozmin Mihai, medic psihiatru

De la o viață plină de abuzuri, prin foc și încercări, s-au maturizat, s-au conturat frumos și continuă să ne facă fericiți. Că doar despre asta e vorba, să iubești un artist pentru propria-i creație. Despre abuzuri, droguri, viață haotică combinată cu un arsenal de talent, inspirație continuă și un mod de viață cu totul autentic, nu este treaba nimănui să le contabilizeze. Rezultatul final este cel mai important și anume un concert de peste 3 ore la cote maxime. Dacă s-a pierdut din voce? Da, s-a pierdut în primul rând în rândul fanilor care au urlat continuu de fericire și mai apoi solistul care a avut suișuri și coborâșuri normale în corelația vârstei cu timpul concertului. Important este că tot pachetul a avut un farmec special. Cât despre cei de astăzi? Autenticitatea este pe cale de dispariție față de ce au trăit acești oameni. Simplitate în vestimentație, atitudine pătrunzătoare, energie bună iar pentru noi cei care le ascultăm muzica de peste 20 ani, a fost o adevărată încântare.

Operații estetice și îmbunătățiri fizice- semn de apreciere pentru ei dar și pentru fani

De ce e operat Axl, de ce sunt vopsiți membrii trupei și de ce multe alte critici? Din respect pentru ei dar și pentru fani. Pentru că puțini sunt aceia care vor să vadă pe scenă niște idoli cu aspect de anticariat. Dacă sufletul îți este tânăr și ai capacitate de decizie, atunci îți faci orice dorești și ce simți că te face bine. Un exemplu pentru toți este revenirea majorității rock-erilor la o viață sănătoasă. Forma fizică a membrilor trupei este de excepție. Anduranță, explozie pe scenă și o vibrație puternică transmisă publicului.

Lecții de sănătate psihică

Să susții turnee la o vârstă la care milioanele de dolari stau doldora în conturi și să te storci de energie pentru milioane de fani, când majoritatea celor de vârsta ta își trăiesc pensionarea; asta înseamnă dăruire și dragoste pentru creația ta. Asta să fie o lecție pentru tinerii care își aleg ce vor să facă în viață. Este important să aleagă cu dragoste și pasiune pentru că doar așa vor fi nemuritori în profesia lor. Să iubești ceea ce faci te conduce la fericire și longevitate. Dopamina și serotonina te vor acompania în tot parcursul tău profesional atâta timp cât îți vei iubi profesia.

Pasiunea nu are nicio legătură cu bunăstarea materială. Axl Rose a compus piese memorabile la 20 ani, în timp ce era cazat în subsolul casei mamei lui Slash. Asta apropos de tinerii de astăzi care vor ca totul să fie pe repede înainte și banii să le acompanieze fiecare moment din viață. În sărăcia contopită cu pasiune, și-au creat opera unii dintre marii muzicieni. Prosperitatea au dobandit-o fără prea multe planuri și solicitări. Totul a fost lăsat în voia Creatorului.

Autenticitatea îți redă libertatea sufletului. Încadrarea prea strictă în normele societății te face să devii un exemplar tras la indigo cu o personalitate prea diluată. Ai nevoie să îți asculți vocea interioară, să asculți ce îți place, să faci ce vrea sufletul tău și să te distanțezi de comportamentul de masă; pentru că așa s-au format geniile. Dacă vrei să persiști în creația ta, atunci acultă-te în primul rând pe tine.

O formă fizică bună te face mai fericit. Să îți menții o condiție fizică bună, te face mai sănătos și te bucuri mai mult de viață. Sportul îți dă o forță suplimentară și astfel te vei bucura mai mult de anii maturității. Prin sport vei combate durerile musculare, osoase, sistemul circulator îl vei ține în priză iar psihicul tău va fi mereu în formă.

Pentru fani, concertele sunt un mijloc de evadare din stresul cotidian și de o adevărată relaxare. Ești într-o mulțime în care îți permiți să urli și să te eliberezi de furii. Îți descarci emoțiile și te reîncarci cu energie. În plus, îți mai cimentezi o experiență frumoasă de viață.

Așadar prin perseverență, sport, autenticitate, viață fără stres și să faci mereu ceea ce îți place; acestea sunt indicatoarele pentru un drum frumos în viață.

Mulțumiri celor care ne-au făcut tinerețea mai frumoasă!

Guns N Roses este una dintre trupele care ne-au încântat adolescența și tinerețea fie că acestea au trecut de multă vreme sau că încă mai persistă în sufletul nostru. Un concert în care am stat într-o căldură infernală, transpirați timp de 7 ore, în miros de bere la dozator și fum de țigară, în așteptarea concertului. Totul ne unea ca într-o zi de vacanță de vară. O acceptare a simțurilor mulțimii, cu miros de transpirație, adrenalină, aburi de alcool, forfotă; cu toții eram dornici de reîntoarcerea în timp a zilelor fără griji atunci când ne bubuia casetofonul pe Guns.

November rain

În scenă apare un pian și Axl ne întoarce în timp cu monumentala piesă ,,November rain”. O vibrație puternică, o avalanșă de nostalgii, lacrimi, zâmbete, urlete de fericire și lanterne aprinse. O rememorare a anilor faini în compania celor de la Guns N Roses. Le mulțumim nespus pentru prestația de excepție! Prin voi ne-am exprimat trăirile și tot voi ni le-ați readus la viață într-o splenidă seara de iulie 2023.

Iulie 2023

 

Comentarii