Harald al V-lea, regele Norvegiei în vârstă de 85 de ani, a fost spitalizat. Ce mesaj a transmis regina?

marți, 20 decembrie 2022, 18:40
1 MIN
 Harald al V-lea, regele Norvegiei în vârstă de 85 de ani, a fost spitalizat. Ce mesaj a transmis regina?

Regina Sonja a Norvegiei a dorit să liniştească opinia publică marţi, la o zi după o nouă spitalizare a soţului ei, regele Harald al V-lea, în vârstă de 85 de ani, care se simte, potrivit ei, "foarte, foarte bine", informează AFP.

Aflat pe tronul ţării de aproape 32 de ani, regele Harald al V-lea a fost internat luni în Spitalul Naţional din Oslo pentru o cură de antibiotice administrate pe cale intravenoasă, din cauza unei noi probleme de sănătate a suveranului, ale cărui spitalizări s-au înmulţit în ultimii ani.

"Din fericire, se simte foarte, foarte bine", a declarat regina Sonja, vorbind despre soţul ei marţi, cu ocazia unei vizite întreprinse la un alt spital. "Regele se va întoarce acasă fără îndoială peste câteva zile", a adăugat ea, confirmând informaţiile similare anunţate încă de luni de Palatul Regal din Oslo.

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, care se deplasează de ceva vreme cu ajutorul unor cârje, şi-a înmulţit vizitele la spital în ultima perioadă din diverse cauze: COVID-19, operaţie la genunchi, operaţie pe cord, dificultăţi respiratorii şi o altă infecţie, în urma căreia a fost spitalizat în luna august.

Sportiv şi navigator emerit – a participat la campionatul mondial de navigaţie cu vele la sfârşitul lunii iulie la Geneva -, regele scandinav a refuzat întotdeauna să abdice. Harald al V-lea a urcat pe tronul Norvegiei după moartea tatălui său, Olav al V-lea, în data de 17 ianuarie 1991. 

Comentarii