Hoţ începător pus la muncă în folosul comunităţii. Cum a furat primul telefon!

miercuri, 05 ianuarie 2022, 03:00
2 MIN
 Hoţ începător pus la muncă în folosul comunităţii. Cum a furat primul telefon!

Un hoţ începător a scăpat cu o pedeapsă uşoară după primele sale lovituri. El va rămâne în stare de libertate, dar orice faptă comisă în următorii patru ani l-ar putea trimite după gratii.

Debutul infracţional al lui Cosmin Astratinei s-a petrecut în după-amiaza zilei de 9 septembrie 2019. În jurul orei 15.00, R.P. îşi aştepta prietena într-un parc, aşezat pe o bancă. A fost abordat de Astratinei, care i-a spus că seamănă cu o persoană ce i-a înjurat un prieten. Sub acest pretext, Astratinei i-a cerut telefonul pentru a-i verifica contul de Facebook. Speriat, băiatul i-a dat telefonul, un Samsung Galaxy S8+, Astratinei spunându-i că îi va trimite un mesaj prietenului pentru a veni şi a-l recunoaşte. S-a îndepărtat treptat de R.P., după care a fugit cu tot cu telefon. Aparatul avea să fie amanetat în aceeaşi zi.

După două zile, în jurul orei 22.00, Astratinei a observat în spatele blocului Gulliver un Ford Focus al cărui geam dreapta faţă era coborât în totalitate. Tânărul a profitat de ocazie pentru a pătrunde în autoturism, luând hârtiile găsite în torpedo. Erau actele maşinii şi acte personale ale proprietarului, cu care Astratinei nu avea ce face, aşa că le-a aruncat în pasajul pietonal din Piaţa Unirii. Proprietarul Fordului a rămas cu paguba, întrucât actele nu au putut fi recuperate.

La 21 de ani, Astratinei nu a terminat decât gimnaziul şi nu avea vreun loc de muncă. În aceste condiţii, el era predispus la comiterea de infracţiuni pentru a-şi satisface propriile nevoi. Magistraţii Judecătoriei au preferat totuşi să-i mai acorde o şansă. Trimis în judecată pentru furt şi furt calificat, el a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, ca şi la prestarea a 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Sentinţa a fost atacată de Astratinei, contestaţia intrând pe rolul Curţii de Apel. Instanţa urmează să reanalizeze dosarul la începutul lunii martie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii