I-au rupt ficatul cu tractorul, la Cotnari. Cinci răniţi în accidente rutiere, în acest weekend

luni, 29 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 I-au rupt ficatul cu tractorul, la Cotnari. Cinci răniţi în accidente rutiere, în acest weekend

Cinci victime ale accidentelor rutiere au ajuns la spital numai în acest weekend. Patru pacienţi au rămas internaţi în clinicile de specialitate de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ şi de la cel de Neurochirurgie, în timp ce un singur bolnav a mers la domiciliu după primele îngrijiri. 

Astfel, un bărbat de 47 de ani, din Cotnari, a fost internat în ATI la „Sf. Spiridon“ după ce, în urma unui accident rutier în care a fost implicat şi un tractor, i s-a rupt ficatul. „Pacientul a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU – n.r.) cu un traumatism forte abdominal, cu laceraţie hepatică şi hemoperitoneu. Bărbatul a fost internat pe clinica de chirurgie generală III şi supravegheat în ATI“, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Un alt pacient operat în clinica de chirurgie III după un accident rutier, un bărbat în vârstă de 55 de ani tot din localitatea Cotnari, a ajuns în UPU cu o ruptură de splină.

De asemenea, o tânără de 18 ani, din Iaşi a fost transferată din UPU la Spitalul de Neurochirurgie cu mai multe contuzii. „Pacienta din Iaşi a fost diagnosticată cu un traumatism vertebro-medular cervical amielic, cu o contuzie toraco-abdominală, contuzie de cot drept şi contuzie de bazin“, a mai explicat şefa UPU.  O altă victimă tânără, un băiat de 22 de ani din Botoşani, şofer, a ajuns în UPU cu mai multe răni, după un accident rutier în judeţul Iaşi. Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism de coloană, contuzie de umăr stâng, contuzie toraco-abdominală şi contuzie de bazin. Singurul pacient implicat într-un accident rutier care a mers la acasă după ce a fost evaluat de medicii urgentişti prezenta o plagă tăiată uşor la bărbie din cauză că s-a lovit de tetiera maşinii.

 

 

 

Comentarii