Iași – Activitate de educaţie anticorupţie cu studenţii facultăţilor de drept

luni, 20 noiembrie 2023, 07:00
2 MIN
 Iași – Activitate de educaţie anticorupţie cu studenţii facultăţilor de drept

La invitaţia Asociației ,,ELSA” (The European Law Students Association) din cadrul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” Iași, ofițerii de poliție cu atribuții pe linie de prevenire din Direcția Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi au organizat, în data de 17 noiembrie 2023,  o activitate de educaţie anticorupţie şi de promovare a integrităţii la care au participat studenţi ai Facultăţilor de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, respectiv Universităţii „Transilvania” din Braşov.

În acest context, au fost prezentate aspecte referitoare la structura organizatorică şi competențele Direcției Generale Anticorupție, prin comparaţie cu atribuţiile celorlalte structuri din domeniul combaterii faptelor de corupție, precum şi consecințele fenomenului corupţiei.

Totodată, au fost evidenţiate priorităţile DGA pe linia prevenirii faptelor de corupţie, insistându-se asupra activităților desfășurate de SJA Iași cu structurile judeţene MAI, precum şi asupra celor realizate în cadrul proiectelor derulate pe baza parteneriatelor cu diferite organizaţii/entități, în scopul promovării integrității și adoptării unui comportament responsabil în societate.

Activitățile au avut un caracter interactiv, prin jocuri de rol, suscitând un interes deosebit în rândul studenţilor, manifestat prin întrebările şi problemele juridice ridicate față de subiectele prezentate de ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Iași.

În vederea realizării unei comunicări eficiente cu instituţia noastră, persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul MAI au oricând la dispoziție sistemul Call-center anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

De asemenea, sesizările pot fi formulate la numărul de telefon – 0232.301.206 şi la numărul de fax – 0232.211.866 sau pot fi adresate direct la sediul structurii din municipiul Iaşi, str. Zugravi, nr. 64, ori prin e-mail la adresa iasi.dga@mai.gov.ro.

Comentarii