Iaşi: O nouă sesiune de admitere, la UAIC

miercuri, 30 august 2023, 16:35
3 MIN
 Iaşi: O nouă sesiune de admitere, la UAIC

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) a informat că organizează, în perioada 4-6 septembrie, o nouă sesiune de înscrieri pentru studii de licenţă şi master.

Potrivit unui comunicat de presă, candidaţii au posibilitatea de a se înscrie online, la adresa eadmitere.uaic.ro, sau prin depunerea dosarului la sediul facultăţilor şi filialelor UAIC.

Pentru studiile de licenţă sunt disponibile 2435 de locuri. Dintre acestea, 2148 de locuri pentru candidaţii români: 236 de locuri la buget (dintre care 12 locuri pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială, 5 locuri pentru candidaţii cu cerinţe educaţionale speciale/dizabilităţi, 25 de locuri pentru absolvenţii de licee situate în mediul rural, 17 locuri pentru candidaţii etnici romi) şi 1912 locuri la taxă. De asemenea, 287 de locuri sunt alocate pentru candidaţii români de pretutindeni: 233 de locuri la buget (dintre care 71 locuri la Extensiunea Bălţi şi 33 de locuri la Extensiunea Chişinău) şi 54 locuri la taxă. La Facultatea de Drept şi Facultatea de Informatică nu se organizează admitere pentru studii de licenţă în septembrie, întrucât au fost ocupate toate locurile în sesiunea de admitere din iulie.

De asemenea, UAIC a informat că organizează admitere de toamnă şi la filialele de la Botoşani şi Focşani. Astfel, la Filiala Botoşani sunt disponibile 11 locuri cu taxă la programul de studii Finanţe şi Bănci (ID) şi 3 locuri cu taxă la programul de studii Administraţie publică (ID). La Filiala Focşani, candidaţii pot opta pentru programele de studii Limba şi literatura română – Limba şi literatura modernă (IF), unde sunt disponibile 8 locuri la buget şi 3 locuri la taxă, Planificare teritorială (IF), la care se oferă 1 loc la buget şi 10 la taxă şi Istorie (ID), ce pune la dispoziţie 14 locuri la taxă.

Pentru admiterea la studii de master, facultăţile din cadrul UAIC vor scoate la concurs 1974 de locuri: 1717 locuri pentru candidaţii români (301 locuri la buget şi 1238 de locuri la taxă) şi 257 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni: 96 de locuri la buget (dintre care 1 loc la Extensiunea Chişinău şi 50 de locuri la Extensiunea Bălţi) şi 161 de locuri cu taxă. Facultatea de Informatică nu organizează admitere pentru studii de master în septembrie, deoarece toate locurile au fost ocupate în sesiunea din iulie.

Candidaţii care doresc să urmeze studii universitare de master se pot înscrie, de asemenea, la programele din cadrul filialelor UAIC de la Focşani şi Botoşani. Astfel, la Filiala Focşani sunt disponibile 3 locuri la taxă la programul de studii Drept şi ordine publică (IF), 16 locuri la buget şi 5 locuri la taxă la programul Riscuri naturale, SIG şi teledetecţie şi 25 de locuri cu taxă la programul de studii Matematici fundamentale pentru învăţământ (IFR). La Filiala Botoşani a Universităţii, candidaţii au la dispoziţie 11 locuri la buget şi 10 locuri la taxă la programul de master Retorica discursului ştiinţific, literar, jurnalistic, publicitar şi electoral (IF).

Tot în perioada 4-8 septembrie 2023 au loc înscrieri pentru studiile universitare de doctorat, pentru cele 164 de locuri la buget şi 121 locuri cu taxă.

Comentarii