Iată cum arată cheltuielile unui important spital ieşean: 97% din buget se ducea pe salariile angajaţilor!

marți, 29 octombrie 2019, 02:52
2 MIN
 Iată cum arată cheltuielile unui important spital ieşean: 97% din buget se ducea pe salariile angajaţilor!

Managerul de la Spitalul de Copii şi-a prezentat ieri bilanţul la 3 luni, alături de şeful CJ. Marea realizare: reducerea pierderilor

La trei luni după ce a preluat mandatul de manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, ec. Corneliu Mihai a prezentat un bilanţ al activităţii din această perioadă. Una dintre principalele reuşite cu care s-a lăudat acesta a fost faptul că a redus cu un milion de lei pierderea din bugetul spitalului, cea găsită la momentul preluării mandatului fiind de 3,3 milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, a precizat că, în perioada iulie – septembrie 2018, pierderile erau între 300.000 de lei şi 600.000 de lei lunar, unitatea medicală fiind preluată cu un deficit financiar major. Acest lucru era cauzat în primul rând de faptul că nu erau decontate serviciile medicale oferite de către spital, iar 97% din bugetul spitalului era folosit pentru plata salariilor angajaţilor şi a sporurilor. „Am făcut tot posibilul să relocăm toate paturile de pe un tronson pe altul. În momentul de faţă este o aglomeraţie mult mai mare decât ar trebui, dar noi ca spital trebuie să ne realizăm serviciile medicale“, a declarat ec. Corneliu Mihai.
 
Tot de ieri, a fost limitat programul de vizită la maximum două ore pe zi, iar fiecare aparţinător sau vizitator trebuie să comunice în holul de la intrare locul unde îşi doreşte să ajungă. În acest timp, se lucrează la proiectul de reabilitare al spitalului, muncitorii lucrând la etajele VI, VII, VIII şi pe acoperişul clădirii, pe primul tronson. Reprezentanţii spitalului speră ca de săptămâna viitoare să se înceapă şi modernizarea a două săli de operaţie, iar până în lunile mai – iunie ale anului următor să fie finalizat complet primul tronson. Aceştia au mai precizat că pe lângă lucrările de reamenajare vor putea interveni şi lucrări de recompartimentare a saloanelor. De asemenea, la etajul III al spitalului, în luna aprilie a acestui an a fost schimbată complet tâmplăria exterioară, asta deşi în luna mai urma să fie semnat contractul de reabilitare. „Acum, toate acele geamuri vor fi scoase afară şi se vor pune din nou. Noi am sesizat corpul de control. O altă problemă identificată, acum patru ani s-au pus instalaţii sanitare care trebuiau să fie noi, însă când s-a decopertat, s-a observat că de fapt nu era schimbat nimic. În fiecare săptămână apar alte deficienţe“, a precizat Maricel Popa. 
Tot în cursul zilei de ieri, mandatul de manager interimar al lui Cor­neliu Mihai a mai fost prelungit cu încă trei luni. 

Comentarii