Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

marți, 17 mai 2022, 01:50
3 MIN
 Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Citiţi-l aşadar, apoi vă propunem ceva:

„Instanţa constată imaginea publică falsă pe care şi-a creat-o, în condiţiile în care unicul său interes real, din funcţia de demnitate publică cu care a fost învestit, a constat în ridicarea nivelului propriei bunăstări, din banul public, şi consumarea plăcerilor vieţii… Ori, responsabilitatea unei funcţii de demnitate publică presupune devotament şi sacrificiu, pentru crearea binelui comun, pe care inculpatul nu l-a realizat, în preocuparea sa pentru sine şi pentru propria sa imagine, disimulată. Implicarea sa presupunea deparazitarea Primăriei Bucureşti, cu instituţiile aflate în subordinea sa, de toată reţeaua de corupţie controlată de interlopi, însă, în loc să ia măsuri pentru înlăturarea corupţiei, inculpatul a preferat să o controleze, prin oamenii săi de încredere, şi săîmpartă mita cu corupţii de sub nivelul său.

În această inerţie şi de la nivelul bunăstării sale, în parte trecută pe seama altora, inculpatul însuşi a rămas captiv în falsa sa imagine publică, prin urmare în convingerea eronată privind utilitatea sa, ca demnitar, şi în valoarea sa istorică. Însă, probele din dosar fac dovada unei alte identităţi şi a unei alte realităţi, pe care, încă, nu le acceptă.”

Bun, acuma haideţi să facem un mic exerciţiu: înlocuiţi mai sus Bucureşti cu Iaşi, şi vedeţi ce iese! Ei, ce spuneţi? Este că merită primite Suedia şi Finlanda în NATO?

Pupila fosilei de la externe

Şi dacă tot veni vorba de război, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie. De-un par egzamplu, iată ce spune decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice de la Universitatea Bucureşti, după faza cu MAE care l-a scos din lista de articole recomandate pe Armand Goşu, analistul care a fost chiar recent la noi în studioul tv, făcând o emisiune de excepţie despre război: „Sunt indignat să aflu că MAE l-a pus la index pe cel mai bun expert român în chestiuni ruse. În calitatea mea de decan al instituţiei în cadrul căreia Armand Goşu a format 20 de generaţii de studenţi în chestiuni ruse şi post-sovietice, solicit MAE explicaţii”.

Iată ce răspunde însă şeful masonilor români despre şeful MAE: „Oricine a luat decizia, ea nu devenea efectivă – ştiţi bine asta – fără binecuvântarea pupilei. Cum care pupilă? B. Aurescu, dle, pupila fosilei! Cum care fosilă? Meleşcanu, domnule Preda. Cum adică nu ştiţi?”. Hopaa!? O fi ştiind el ceva…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii