Idei de afaceri 2022, la București, Iași, Sibiu: Licitații pe blockchain, platormă digitală pentru avocați și alte startup-uri românești

luni, 21 martie 2022, 15:11
3 MIN
 Idei de afaceri 2022, la București, Iași, Sibiu: Licitații pe blockchain, platormă digitală pentru avocați și alte startup-uri românești

Sistem online de licitații transparente, pe tehnologie blockchain, platormă digitală pentru organizarea muncii avocaților, aplicație de eco-turism – acestea sunt doar trei dintre cele 44 de idei de afaceri admise la programul Innovation Labs 2022, în urma hackathoanelor de la București, Iași și Sibiu.

Cele trei hackathoane din București, Iași și Sibiu au adunat un număr de 156 de echipe, formate din tineri cu proiecte curajoase, care își propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluțiile lor tehnologice.

Startup-urile prezente s-au aliniat cu una dintre cele zece verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce,  Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0 și Sustainability. Echipele s-au încadrat la una dintre cele trei categorii, în funcție de experiența membrilor lor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

În urma celor 3 competiții care au avut loc simultan, weekend-ul trecut, în București, Iași și Sibiu au fost selecatte 44 de startup-uri, scale-up-uri și spin-off-uri care se vor alătura celorlalte 25 de echipe deja calificate după hackathoanele din 12-13 martie din Cluj-Napoca și Timișoara.

Împreună, vor participa în programul de mentorat Innovation Labs, care se va desfășura pe parcursul următoarelor 5 luni. Echipele calificate încep acum o experiență intensă de interacțiuni săptămânale cu mentorii, utilizatorii și potențialii investitori, pătrunzând treptat în lumea inovării digitale și a antreprenoriatului tehnic. 

Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs 2022 București:
1    (re)Search (scale-up). Își propune să îmbunătățească activitatea de cercetare din România prin conectarea infrastructurii de cercetare cu oameni de știință și specialiști. Soluția propusă are ca scop centralizarea informațiilor referitoare la echipamentele din companii, centre și instituții de cercetare, în vederea facilitării accesului celor interesați de utilizarea acestora. Astfel, (re)Search are ca scop dezvoltarea unei platforme care să sporească colaborarea dintre comunitățile științifice și aplicative, schimbând mentalitatea și productivitatea sistemului de cercetare din România.
2    ANPI app (scale-up). Este o aplicație care sprijină familiile să îi îngrijească pe acei membri ai familiei mai în vârstă. Folosind date de la un ceas inteligent, soluția monitorizează starea de sănătate a celor în vârstă și îi notifică pe cei dragi, oferindu-le astfel șansa să fie aproape atunci când este nevoie. Date fiind tendințele de îmbătrânire demografică și accelerare a ritmului vieții, produsul propus de ANPI app promite să folosească tehnologia în vederea facilitării sprijinului familiei pentru cei mai în vârstă.
3    BETTER    (startup). Vine în ajutorul societății prin dezvoltarea unei aplicații software automate ce recunoaște în timp real formațiunile tumorale canceroase ale ficatului, observabile prin intermediul unei ecografii. În cazul identificării acestora, soluția semnalează direct medicul, acesta putând ulterior să dezvolte investigațiile. Astfel, produsul propune utilizarea algoritmilor de inteligență artificială pentru o procedură de depistare noninvazivă a formațiunilor canceroase ale ficatului.

Restul echipelor calificate, pe startupcafe

Comentarii