Ieșeanul Răzvan Constantinescu, reclamat la Colegiul Medicilor deoarece împrăștie fake-uri despre vaccinul anti- COVID

duminică, 17 ianuarie 2021, 11:34
2 MIN
 Ieșeanul Răzvan Constantinescu, reclamat la Colegiul Medicilor deoarece împrăștie fake-uri despre vaccinul anti- COVID

Medicul Adrian Cacoveanu din București a distribuit pe Facebook un articol care anunța că „3.150 de persoane au paralizat după vaccinul COVID-19” – un fake news. Un alt doctor, Răzvan Constantinescu din Iași, scrie că „așa-zisele vaccinuri sigure și eficiente sunt produse experimentale (și inutile) pentru care nici măcar producătorii nu-și asumă responsabilitatea”. Ambii au fost reclamați Colegiului Medicilor, potrivit informațiilor obținute de Libertatea.

Nu toți medicii susțin campania de vaccinare împotriva COVID-19. Unii au ales chiar să militeze împotriva imunizării, inclusiv prin răspândirea de informații false.

Este și cazul medicului chirurg Adrian Cacoveanu din București, care a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe informații referitoare la vaccinul anti-COVID-19 din categoria „fake news”.Spre exemplu, medicul bucureștean a distribuit, vineri, 15 ianuarie, un articol, apărut inițial pe site-ul  burebista2012.blogspot.com, intitulat: „Raport CDC: 3.150 de persoane paralizate după vaccinul COVID-19 – «Nu-și mai pot desfășura activitățile zilnice normale»”.

Într-o altă postare făcută pe Facebook în cursul acestei săptămâni, medicul chirurg îi critica în termeni duri pe colegii săi care s-au vaccinat. „Dacă sute de cadre medicale s-au vaccinat cu aceste otrăvuri de time-bombs patologice, atunci Timișoara trebuie carantinată pentru următorii 20-50 de ani, cel puțin”, scrie Adrian Cacoveanu.

O altă sesizare pentru încălcarea Codului de Deontologie Medicală a fost depusă, potrivit sursei citate, și pe numele doctorului Răzvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași, un cunoscut partizan al teoriilor conspiraționiste.
„Așa-zisele vaccinuri sigure și eficiente sunt produse experimentale (și inutile) pentru care nici măcar producătorii nu-și asumă responsabilitatea”, a scris Răzvan Constantinescu într-o postare făcută, în data de 5 ianuarie, pe Facebook.

Mai mult, pe libertatea.ro

Comentarii