Ieşeni, fluierând prin Crângul Buzăului

vineri, 01 noiembrie 2019, 02:43
4 MIN
 Ieşeni, fluierând prin Crângul Buzăului

 

Metalul Buzău – Politehnica Iaşi 0-3 (0-1), în optimile de finală ale Cupei României la fotbal. Poli a trecut lejer de echipa din eşalonul trei şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei

 

Metalul: Toader – Oprea, Păun, Grăjdan (’85 – Vişteanu), Mihai (’62- Benga) – Bardaş, Ispir, Stan, Spătaru – Pădineanu (’67 – Mihalcea), Iacob. Antrenor: Valentin Stan.

Poli: Cobrea – Cabral, Mihalache, Breeveld, Şerban – Fr. Cristea (’67 – Carlone) – Horşia (’56 – Haţiegan), Passaglia (’74 – Devesa), Loshaj, Popadiuc – Bălan. Antrenor: Mihai Teja

 

foto prosport.

Cartonaşe galbene: Cabral (’28), Bălan (’59).

Arbitri: Horia Mladinovici; Gabriel Stroe, Romică Bîrdeş.

 

0-1, min. 20: Popadiuc, cu un şut la colţul lung trimis din lateral dreapta, de la 15 metri;

0-2, min. 49: Horşia, şut cu spatele la poartă, din lateral stânga.

0-3, min. 81: Bălan îl angajează pe Carlone, singur cu portarul, acesta îi pasează lui Haţiegan, care înscrie cu poarta goală.

 

Politehnica Iaşi nu a avut emoţii în privinţa calificării în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Ieri, formaţia clasată în prima grupă valorică a eşalonului de elită a trecut, conform aşteptărilor, lejer de o grupare medie din eşalonul trei, Metalul Buzău, care se situează pe poziţia a VII-a a clasamentului seriei a II-a.

Poli a abordat meciul relaxat, astfel că gazdele au reuşit în destule momente să compenseze evidentul decalaj valoric prin determinare. Diferenţele s-au văzut însă la finalizare. În timp ce buzoienii, care au adus de patru ori mingea în careul mic, periculos, în prima repriză, nu au reuşit să fructifice fazele de poartă create, ieşenii au punctat la al doilea şut cadrat: Toader a deviat în corner încercarea lui Loshaj (’12), de la 22 de metri, însă a fost învins de şutul lui Popadiuc de peste opt minute. Politehnica şi-a făcut jocul simplu imediat după pauză, când Horşia, care şutase slab în minutul 20, dintr-o poziţie bună, a avut o execuţie de efect, care a dus scorul la 2-0. Protejată şi de şansă la “racheta” lui Stan, expediată de la 30 de metri, în minutul 66, care a zguduit bara, echipa lui Teja a închis partida cu nouă minute înainte de final. Atunci, Carlone, altruist, i-a dat posibilitatea lui Haţiegan să înscrie un gol ca la antrenament.

Politehnica a ajuns astfel la un pas de cea mai bună performanţă din istoria fotbalului ieşean în ceea ce priveşte Cupa, calificarea în semifinale.

 

Mai multe premiere la Poli

 

^ Partida s-a disputat la câţiva metri de stadionul Municipal Gloria, din zona parcului „Crâng” pe care Poli a câştigat meciul cu divizionara secundă Rapid Bucureşti, din 16-imile Cupei. Terenul Metalului, “Cornel Negoescu”, e lipit de arena principală a Buzăului şi are o suprafaţă sintetică de joc, care lasă de dorit din punct de vedere calitativ. ^ La Buzău, oaspeţii nu i-au deplasat pe A. Cristea, Rusu (menajaţi), Frăsinescu, Platini, A. Radu, Chelaru, Onea, Assulin (accidentaţi). ^ Rezerve neutilizate la Poli au fost Târnovanu, Gallego, Bădic şi Bîrnoi. Diallo, care a mers la Buzău, nu a fost trecut pe foaia de joc, fiind menajat. ^ Politehnica a jucat în echipament negru deoarece gazdele au fost echipate în albastru. ^ Cobrea a bifat primele minute din acest sezon, portarul ieşenilor nefiind folosit deloc în campionat. ^ Şerban a fost titular în premieră la Poli. ^ Popadiuc şi Haţiegan au marcat pentru prima dată în tricoul Iaşului. ^ Oaspeţii au revenit imediat după meci acasă, cu autocarul. Duminică seară, Poli va pleca la Bucureşti, cu avionul, pentru meciul de luni, de la Giurgiu, cu Astra. Disputa, care începe la ora 18:00, contează pentru etapa a doua a returului Ligii I de fotbal.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Valentin Stan: “Victoria Iaşului nu poate fi pusă la îndoială, însă diferenţa de scor mi se pare exagerată dacă luăm în calcul cum s-a jucat. Sunt conştient că nu au forţat. Probabil, dacă jucau la capacitate maximă, era o diferenţă mai mare în joc. Aşa însă, puteam avea o şansă dacă la 2-0 intra bara lui Stan. Pentru noi însă, rămâne o performanţă faptul că am ajuns să jucăm în optimile Cupei”.

Mihai Teja: “Buzăul ne poartă noroc în Cupă. Am câştigat aici în 16-imi, am câştigat în optimi. Dacă se va putea, voi cere să jucăm aici şi în sferturi! Mi-a plăcut cum a jucat Metalul. Dacă nu venea golul doi în startul reprizei a doua, puteam avea un meci şi mai greu. Pentru noi e important că am legat două victorii în câteva zile, mai ales că aceste rezultate vin după şapte meciuri fără victorie în campionat. E bine pentru moralul echipei”.

 

Comentarii