Îl va nominaliza Iohannis din nou pe Cîţu pentru funcţia de premier? Declaraţii în premieră!

miercuri, 06 octombrie 2021, 11:40
2 MIN
 Îl va nominaliza Iohannis din nou pe Cîţu pentru funcţia de premier? Declaraţii în premieră!

Întrebat dacă Florin Cîţu ar putea fi propus iar ca premier, preşedintele Klaus Iohannis a spus miercuri din Slovenia că orice persoană care strânge o majoritate poate fi desemnată. 

Şeful statului a mai spus, cu referire la USR, că ”e greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme guvernul”. Iohannis a mai spus că astăzi vor fi anunţate peste 330 de decese de Covid, numind situaţia ”o catastrofă”, dar a calendarul de discuţii cu partidele pentru săptămâna viitoare. Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat legat de căderea guvernului. Am observat, după ce s-a încheiat moţiunea, liderii şi membrii partidelor care au votat moţiunea au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Probabil habar nu au ce o să se îtnâmple. Alţii au ţopăit şi au spus că vor suspendarea preşedintelui. Vor doar circ.

Alţii au venit cu texte ca şi cum acum s-ar inventa coaliţia şi nu ei ar fi detonat coaliţia şi căderea guernului. Eu cred că e nevoie de zile une până toată lumea coboară cu picioarele pe pănmânt. Criza e diferită: politicienii au ajuns să aibă doar discursuri anti-toţi. Aşa nu se poate. Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se poate rezolva criza.

Să fim sinceri: cineva trebuie să guverneze ţara, să formeze guvernul. Am considerat că e nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat se stinge un pic, lumea ajunge să-şi pună problema ce urmează şi să începem discuţii aşezate, serioase, mature.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA

 

 

 

Comentarii