În 15 unităţi şcolare din judeţul Iasi nu s-a vaccinat nici un cadru didactic

miercuri, 17 noiembrie 2021, 12:27
2 MIN
 În 15 unităţi şcolare din judeţul Iasi nu s-a vaccinat nici un cadru didactic

Suceava, Bihor şi Alba sunt judeţele care au cele mai multe instituţii de învăţământ cu rata de vaccinare zero, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, analizate de Edupedu.ro. Sunt luate în considerare atât şcolile cu personalitate juridică, cât şi structurile arondate. Niciun angajat din 146 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Suceava nu este vaccinat. În judeţul Iaşi sunt 15 unităţi de învăţământ unde nu s-a vaccinat nici un cadru didactic sau din rândul personalului auxiliar.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total al unităţilor de învăţământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare este de 17.926. Dintre acestea, 1.142 nu au niciun personal vaccinat, ceea ce înseamnă un procent de peste 6.

În judeţul Bihor sunt 110 unităţi de învăţământ, unde rata personalului vaccinat este 0%. În Alba, numărul şcolilor şi grădiniţelor cu toţi angajaţii nevaccinaţi este de 83.

Pe de altă parte, în Bucureşti nu există nicio şcoală sau grădiniţă fără angajaţi vaccinaţi. În Caraş-Severin este o singură unitate de învăţământ fără niciun angajat vaccinat şi în Tulcea – 2 unităţi de învăţământ.

În Capitală, cea mai mică rată de vaccinare a personalului este de 19% şi se găseşte la Grădiniţa Nr. 30 (sector 4) şi la Şcoala Gimnazială „Copil dorit” (sector 5).

Amintim că Ministerul Educaţiei preciza, sâmbătă, că numărul unităţilor de învăţământ, cu personalitate juridică şi arondate, integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%, este de 4.983 (27,8%).

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a explicat vineri cum s-a făcut această numărătoare – „De săptămâna viitoare, am permis unităţilor şcolare să facă şi separat, pe structuri arondate. Dacă într-o comună, o grădiniţă, de exemplu, care are trei angajaţi depăşeşte rata de 60% de vaccinare, ea poate funcţiona, chiar dacă la nivelul întregii unităţi cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, în legătură cu raportarea personalului vaccinat din unităţile de învăţământ, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ordinului comun, începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezenţa fizică se realizează pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Şcolile şi grădiniţele care au mai puţin de 60% din personal imunizat, îşi desfăşoară activitatea online.

SURSA: edupedu.ro

 

 

Comentarii