În plin război la graniță, o fabrică de armament din România este condusă de un fost șef de circ și cimitir. Adjunctul, judecat pentru că a luat șpagă

marți, 03 ianuarie 2023, 15:10
1 MIN
 În plin război la graniță, o fabrică de armament din România este condusă de un fost șef de circ și cimitir. Adjunctul, judecat pentru că a luat șpagă

Uzina Mecanică Plopeni, specializată în producția de muniție, e o companie-cheie din complexul industrial militar al României. În plin război la granița țării, conducerea companiei din subordinea Ministerului Economiei a fost încredințată unui director general care are în CV posturi de conducere la Circul Globus și la Administrația Cimitirelor. În plus, directorul comercial al companiei a fost trimis în judecată în urmă cu zece zile.

Uzina de la Plopeni (Prahova) produce muniție pe diferite calibre și e luată în calcul pentru o posibilă cooperare cu o companie germană pentru producția de obuze compatibile cu armele Ucrainei.

Compania cu capital integral de stat este condusă în acest moment de directorul general Viorel Stelian Popa, numit în funcție în 1 martie 2022, la doar câteva zile de la începerea invaziei ruse în Ucraina.

El a fost numit în funcția de director general la o companie de armament fără să aibă nici o experiență relevantă în domeniu. Potrivit CV-ului său, a fost consilier al primarului din Galați, Ionuț Pucheanu, influent lider local PSD și coleg de organizație de partid cu ministrul PSD al Economiei, Florin Spătaru, care are în subordine Uzina Mecanică Plopeni.

Tot la Uzina Mecanică Plopeni, director comercial este Marian Bratu. El a fost trimis în judecată de DNA în 27 decembrie 2022 pentru trafic de influență, potrivit unui comunicat oficial.

Procurorii DNA susțin că în aprilie 2022, Bratu ar fi primit de la un om de afaceri 8.500 euro, 7.000 lei și 13 miei de Paște pentru a aproba plățile către firma acestuia, cu care Uzina Plopeni avea contract de curățenie.

Mai mult, pe g4media

Comentarii