În Republica Moldova, posturile oligarhului Plahotniuc se prăbușesc. În România, televiziunile lui Ghiță și Dan Voiculescu prosperă

vineri, 30 iunie 2023, 08:57
1 MIN
 În Republica Moldova, posturile oligarhului Plahotniuc se prăbușesc. În România, televiziunile lui Ghiță și Dan Voiculescu prosperă

În Republica Moldova, posturile oligarhului Plahotniuc se prăbușesc: potrivit Newsmaker.md, de câteva luni ele nu mai difuzează decât emisiuni în reluare. Cu ajutor de la stat, în România posturile oligarhilor prosperă.

Posturile oligarhului Plahotniuc se prăbușesc

„Vorbim despre Posturile TV Prime, Canal 2, Canal 3, Publika TV, Mega TV, Canal 5 și Familia. Toate posturile sunt amplasate în clădirea lui Plahotniuc General Media Group (GMG). O altă companie, care are legătură cu acesta, GMG Production, și-a anunțat recent falimentul. De câteva luni aceste posturi difuzează doar emisiuni în reluare. Acestea nu au content nou, inclusiv știri.  

De exemplu, cel mai recent buletin de știri a fost difuzat la posturile TV Canal 2 și Canal 3 în data de 21 aprilie, iar ultima ediție a emisiunii, care se bucura de popularitate, Vorbește Moldova difuzată pe Prime a fost postată pe YouTube pe 25 aprilie. Publika TV difuzează emisiuni în reluare a unor talk show-uri difuzate anterior de alte posturi”, scrie Newsmaker.md.

Două din aceste posturi îi aparțin lui Plahotniuc, altele sunt controlate prin interpuși. Plahotniuc a fugit din Moldova acum patru ani și este căutat în continuare. Se bănuiește că s-ar afla în Cipru de Nord, un stat care este recunoscut doar de Turcia.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii