În SUA încep să apară primele efecte pozitive în urma vaccinării

miercuri, 24 martie 2021, 21:00
2 MIN
 În SUA încep să apară primele efecte pozitive în urma vaccinării

Oficialii responsabili de gestionarea crizei de sănătate din Statele Unite au salutat miercuri primele efecte pozitive ale vaccinării împotriva Covid-19 asupra epidemiei din ţară, în special asupra persoanelor în vârstă, potrivit AFP.

„Vedem acum o scădere semnificativă a numărului de vizite la camera de urgenţă a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, deoarece această grupă de vârstă a fost vaccinată”, a declarat Rochelle Walensky, director al Centers for Disease Control and Prevention (CDC), cea mai mare agenţie federală de sănătate publică din Statele Unite.

Aproape 70% dintre cei peste 65 de ani au primit deja cel puţin o doză din unul dintre cele trei vaccinuri autorizate în Statele Unite. „Sunt încântată de ritmul vaccinării”, a adăugat ea. Aproximativ 2,5 milioane de doze sunt acum injectate pe zi în medie în Statele Unite.

Cititi si: Aşa da campanie de vaccinare: Peste 3 milioane de americani imunizaţi într-o zi

Anthony Fauci a prezentat rezultatele a două studii publicate în revista ştiinţifică NEJM săptămâna aceasta, demonstrând eficacitatea ridicată a vaccinurilor în lumea reală. Primul a analizat numărul de cazuri în rândul personalului asistent medical de la un imens spital din Dallas, Texas. Într-o perioadă de o lună şi jumătate, dintre cei aproape 9.000 de angajaţi nevaccinaţi, 234 au fost infectaţi cu coronavirus (2,61%), comparativ cu 112 cazuri din cei 6.000 care au primit o doză (1,82%) şi doar 4 din cei 8.000 angajaţi complet vaccinaţi (0,05%).

Potrivit celui de-al doilea studiu, s-a constatat o rată similară de infecţie în rândul lucrătorilor medicali vaccinaţi din două spitale din California. Întrebat dacă ţara ia în cele din urmă virajul mult aşteptat spre sfârşitul epidemiei, dr. Fauci a fost totuşi precaut.

SURSA: Hotnews.ro

 

 

Comentarii