Încă două rute aeriene Iaşi-Italia: Verona şi Cuneo. Compania abia este înfiinţată!

joi, 17 mai 2018, 01:50
1 MIN

Primele două curse aeriene operate de o companie italiană la Iaşi au fost anunţate oficial ieri, în prezenţa conducerii Aeroportului, a Consiliului Judeţean, a consulului onorific al Italiei la Iaşi şi a reprezentanţilor operatorului de zbor. Ernest Airlines, una dintre cele mai tinere companii low-cost, va inaugura zborurile bisăptămânale Iaşi – Cuneo şi retur pe 21 iunie, şi zborurile Iaşi – Verona şi retur două zile mai târziu. De altfel, cursele se regăsesc deja de câteva zile în programul de zbor al Aeroportului ieşean. Ele vor fi operate cu o aeronavă de tip Airbus A319, având o capacitate 141 de locuri.

„Misiunea companiei noastre este aceea de a extinde serviciile de transport aerian între Italia şi zone unde există un flux intens de migraţie spre această destinaţie. Italia este preferată de un număr tot mai mare de români care aleg să locuiască şi să muncească în afara ţării. În acelaşi timp, România devine din ce în ce mai atractivă pentru tot mai mulţi oameni de afaceri italieni care vor să investească la Iaşi. Am decis să operăm zboruri spre capitala Moldovei pentru că mulţi locuitori din această regiune trăiesc, în prezent, în nordul Italiei, şi astfel reuşim să deservim întreaga regiune de nord-est“, a precizat Chady El Tannir, director de dezvoltare Ernest Airlines.

Numărul companiilor care operează zboruri de pe Aeroportul Iaşi creşte astfel la cinci. Compania Ernest Airlines a fost înfiinţată în 2015 de un grup de investitori din Suedia şi Italia, iar anul trecut a primit Certificatul European de Operare, primele zboruri fiind lansate pe 1 iunie între Italia şi Albania. Tarifele pe segment de zbor pornesc de la 29 de euro. 

Comentarii