Încă o lună cu salarii reduse la Politehnica

vineri, 10 aprilie 2020, 01:43
2 MIN
 Încă o lună cu salarii reduse la Politehnica

Dacă starea de urgenţă se va prelungi, jucătorii vor continua să aibă retribuţii de maximum 500 de euro pe lună

 

Zâmbetele fotbaliştilor Politehnicii Iaşi, generate de aniversarea antrenorului Mircea Rednic, care a împlinit ieri 58 de ani, s-au risipit rapid. După ce au înregistrat mesaje video pentru antrenor, din care a rezultat un clip, trimis tehnicianului, jucătorii ieşeni au revenit la grijile lor. Una dintre acestea este modul în care vor fi plătiţi în perioada următoare. Iar viitorul nu le este deloc favorabil.

Starea de urgenţă în România, care expiră săptămâna viitoare, ar putea fi prelungită pentru încă o lună. Şansele ca această variantă să fie pusă în practică sunt foarte mari, preşedintele ţării, Klaus Iohannis, pronunţându-se deja în acest sens. Prelungirea stării de urgenţă va face imposibilă reluarea antrenamentelor la Politehnica pe 15 aprilie, aşa cum e planul existent la ora actuală. Acest lucru va genera, conform şefilor Politehnicii, şi prelungirea cu o lună a perioadei în care jucătorii şi angajaţii clubului vor fi în şomaj tehnic, în care s-a intrat pe 24 martie, la aproape o săptămână după decretarea stării de urgenţă. Reamintim, şomajul tehnic a generat, cu excepţia preşedintelui executiv, Ciprian Paraschiv, căruia i s-a tăiat retribuţia la jumătate, reducerea tuturor salariilor angajaţilor clubului ieşean la maximum 500 de euro net pe lună. Scăderile au fost drastice, în special pentru fotbalişti. Asta pentru că la Poli sunt mai mulţi jucători care câştigă, în mod normal, şi 6 000 de euro net pe lună. Drept urmare, elevii lui Rednic ar putea fi plătiţi timp de o lună şi trei săptămâni cu aproximativ 2 350 de lei, bani care vor veni de la Guvern. Politehnica scapă astfel pentru o perioadă destul de lungă, în care nu are încasări, de povara salariilor angajaţilor, care, cumulate, ajung la aproximativ 185 000 de euro net pe lună. Dacă, ajutată de stat, va fi la zi cu retribuţiile pentru perioada 24 martie – 15 mai, Poli are nevoie în aceste zile de o sumă consistentă pentru a plăti retribuţiile angajaţilor pe luna februarie şi pe primele 23 de zile ale lunii trecute. Menţionăm că salariul pe martie trebuie plătit pe 15 aprilie.

Principala prioritate a clubului ieşean rămâne însă stingerea datoriilor care împiedică licenţierea pentru stagiunea 2020-2021. Reamintim, pentru aceasta e nevoie de circa 80 000 de euro, bani care trebuie plătiţi până la sfârşitul lunii.

 

Comentarii