Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Încă o lună pentru licenţiere?

GALERIE
loshaj-bucurie
  • loshaj-bucurie
- +

 

FRF va studia propunerea unor cluburi din Liga I de prelungire a termenului de licenţere până la finalul lunii mai. Poli are nevoie de 80 000 de euro pentru a avea dreptul de a juca la anul în Liga I

 

Unul dintre principalele subiecte care arde în fotbalul românesc în ultima perioadă este cel legat de licenţierea cluburilor de primă ligă în vederea sezonului 2020-2021. Pandemia de coronavirus, care a generat întreruperea sezonului şi tăierea unor surse de finanţare ale grupărilor din elita fotbalului românesc, a făcut Federaţia Română de Fotbal mai înţelegătoare la capitolul licenţiere. Astfel, termenul iniţial de îndeplinire a criteriilor de acordare a vizei de participare în Liga I, 31 martie, a fost dus la 30 aprilie. Şi în aceste condiţii există destule cluburi cu probleme, printre ele numărându-se Astra Giurgiu, Dinamo Bucureşti sau Politehnica Iaşi. Drept urmare, au apărut voci care cer fie renunţarea la licenţiere pentru sezonul viitor, participarea în campionatul 2020-2021 urmând a fi decisă doar de rezultatele sportive, fie amânarea cu încă o lună a termenului limită de închidere a dosarelor de licenţiere. Practic, punctul nevralgic este respectarea criteriului financiar de licenţiere, celelalte patru criterii cerute de FRF (sportiv, infrastructură, personal – administraţie, juridic), fiind îndeplinite mai mereu în Liga I.

La Politehnica Iaşi situaţia nu este dramatică, însă nici neglijabilă, echipa ieşeană având nevoie, după cum v-am mai informat, de circa 80 000 de euro pentru a lichida datoriile care împiedică acordarea licenţei. Preşedintele clubului ieşean, Ciprian Paraschiv, a intrat în amănunte „La ora actuală, sunt doar propuneri trimise către Federaţie, de prelungire a termenului de licenţiere. Valabil este însă termenul de 30 aprilie. De aceea, pentru a nu risca, noi încercăm să închidem licenţa luna aceasta. Dacă Federaţia nu aprobă amânarea pentru încă o lună, ce facem?” a spus Paraschiv, care a adăugat: „Pe lângă căutarea unor împrumuturi, am intensificat discuţiile cu Universitatea Craiova pe tema ultimilor 50 000 de euro pe care trebuie să ni-i mai dea ca urmare a transferului jucătorului Kamer Qaka în Oltenia, tranzacţie efectuată vara trecută. Termenul de plată este 15 aprilie, însă, regulamentar, au dreptul să amâne plata o perioadă. Sper să găsim o soluţie. Am mai încercat să discutăm şi cu cei de la Cracovia care l-au cumpărat la Loshaj (FOTO). Mai trebuie să ne dea o ultimă rată, de 75 000 de euro, în luna iunie. Eram dispuşi să renunţăm la procentele pe care le avem dintr-o revânzare a jucătorului pe care l-am cedat în iarnă dacă ne dădeau banii în avans. Polonezii au refuzat însă oferta. Sper în continuare să găsim banii necesari pentru a primi licenţa”.

Reamintim, în afară de banii necesari pentru licenţiere, Poli are datorii de circa 1,8 milioane euro. Între restanţe se numără şi salariile angajaţilor pe luna februarie şi pe primele 23 de zile ale lunii trecute, în total circa 300 000 de euro. De pe 24 martie, aproape toţi angajaţii Politehnicii sunt în şomaj tehnic, retribuţiile de circa 500 de euro net lunar urmând a fi plătite de Guvern.

În altă ordine de idei, Politehnica Iaşi este sceptică în legătură cu posibilitatea de a fi permise cinci schimbări în meciurile care se vor disputa în acest sezon. „În şedinţa Ligii din această săptămână s-a propus schimbarea regulamentului. Să se facă cinci schimbări, pentru că se va juca mai des pe final de sezon. Nu o văd ca pe o propunere realistă. E o decizie care ţine de IFAB. Şi nu cred că în timpul competiţiei forul internaţional se va întruni, pentru a face o derogare de la legile jocului, special pentru România” a declarat Paraschiv. Ideea cu cinsi schimbări a fost lansată, însă în Italia, de antrenorul Claudio Ranieri, de la Sampdoria Genova.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri