Încă patru drumuri judeţene de asfaltat prin credite de angajament

vineri, 26 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Încă patru drumuri judeţene de asfaltat prin credite de angajament

Finanţarea de 90 de milioane de lei urmează să fie aprobată în şedinţa CJ de săptămâna viitoare.

Patru dintre cele 32 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a consilierilor judeţeni sunt propuneri ale Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Unul dintre ele materializează ideea contractării unui credit de angajament pentru refacerea unor segmente de drum din judeţ. Preşedintele CJ anunţase, luna trecută, intenţia de a apela la acest mod de finanţare, insistând că e mai avantajoasă modernizarea carosabilului decât peticirea (plombarea) lui.

La precedenta şedinţă lunară a CJ, consilierii s-au declarat de acord cu un astfel de împrumut în valoare de 107,6 milioane de lei, care ar urma să acopere cheltuielile refacerii a 193,5 km de drum judeţean printr-un acord-cadru pe următorii trei ani. Completarea sumelor necesare se va face cu banii care, altfel, ar fi fost alocaţi pentru repararea acelor porţiuni de drum. La şedinţa CJ de luni, 29 octombrie, consilierii se vor pronunţa pe un alt lot, în valoare de 90,4 milioane de lei, pentru o lungime totală de 46,2 km de drum (DJ 208G Kogălniceni-Oboroceni, DJ 208N Lespezi-Vânători, DJ 280D Ruginoasa-Heleşteni şi DJ 249D Moreni-Grozeşti).

Ieri, deputatul Petru Movilă a făcut apel la preşedintele CJ să nu uite de o promisiune mai veche – aceea că va fi de acord cu repararea a 2 km de drum judeţean care fac legătura între comunele Ţibana şi Ţibăneşti, respectiv între satele Gârbeşti şi Glodenii Gândului. Segmentul respectiv este inclus în primul lot, votat în şedinţa trecută, dar Movilă a insistat că drumul a devenit impracticabil şi că, până la modernizare, trebuie reparat. 

 

 

Comentarii