Inspectoratul de Poliţie, obligat să-i plătească despăgubiri unui tânăr după ce i-a fost anulat permisul de conducere

sâmbătă, 14 ianuarie 2023, 14:15
2 MIN
 Inspectoratul de Poliţie, obligat să-i plătească despăgubiri unui tânăr după ce i-a fost anulat permisul de conducere

Gafă de proporţii a poliţiştilor botoşăneni care au anulat un permis de conducere obţinut perfect legal. Pentru că nu au corectat eroarea nici atunci când li s-a atras atenţia, păgubaşul a dat în judecată poliţia şi a avut câştig de cauză.

Acum, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a fost obligat de magistraţi să-i plătească tânărului daune morale şi materiale. Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată cu apel, dar şansele ca poliţiştii să reuşească să întoarcă hotărârea în favoarea lor sunt aproape nule.

Povestea a început în februarie 2017, când O.B.G., pe atunci în vârstă de 17 ani şi 10 luni, a luat autoturismul tatălui său şi a plecat cu maşina să-şi viziteze iubita din Pomârla. Asta deşi nu avea permis de conducere. În comuna Lozna el a fost prins de poliţiştii de frontieră, acuzat de conducere fără permis şi sancţionat penal.

Întrucât la data comiterii infracţiunii tânărul era minor, Judecătoria Dorohoi a dispus măsura educativă neprivativă de libertate a consemnării la sfârşit de săptămână pe o durată de 4 săptămâni. În iulie 2017, însă, adică înainte de pronunţarea sentinţei, tânărul a reuşit să obţină permisul de conducere. Nu s-a bucurat, însă, prea mult de el pentru că în martie 2018 a venit surpriza. Atunci, prin intermediul unei dispoziţii, şeful Serviciului Rutier Botoşani a dispus anularea permisului, în baza unui articol din Codul Rutier.

Vezi mai multe detalii pe monitorulbt.ro

 

Comentarii