Interlopii Vandam şi Brăileanu, reţinuţi de poliţiştii ieşeni, după o bătaie în oraş

vineri, 07 aprilie 2023, 12:31
2 MIN
 Interlopii Vandam şi Brăileanu, reţinuţi de poliţiştii ieşeni, după o bătaie în oraş

Constantin Vandam şi Jean Brăileanu au fost ridicaţi azi-noapte de poliţiştii ieşeni.

Serviciul de Investigaţii Criminale i-a reţinut pentru 24 de ore pe cei doi interlopi după ce aceştia l-ar fi ameninţat pe Viorel Oarză. Cei trei bărbaţi s-ar fi întâlnit în oraş, iar între ei ar fi avut loc o altercaţie.

Potrivit poliţiştilor, cei doi au fost reţinuţi pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi tentativa de omor. Procurorul de caz va cere astăzi arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi interlopi.

UPDATE: Precizările Poliţiei:

“La data de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea luării măsurilor legale.

De asemenea, au fost efectuate două percheziții domiciliare, la persoanele bănuite de comiterea faptei.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că,  în seara zilei de 02 aprilie a.c., între patru persoane, care se deplasau cu două auto ar fi avut loc un conflict, pe o stradă din municipiul Iași, în urma căruia nu au rezultat victime. Facem precizarea că incidentul nu a fost sesizat la Poliție.

În cadrul anchetei a fost indisponibilizat un autoturism și supus unei expertize criminalistice.

Având în vedere datele rezultate în urma investigațiilor și cercetărilor efectuate de polițiștii SIC Iași, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor.

În baza probatoriului administrat în cauze, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore, la data de 06 aprilie a.c., a doi bărbați, ambii din mun. Iași. Cercetările continuă.”

Comentarii