Interlopul oltean Rechinu, arestat de 9 luni în Mexic, greu de extrădat în România

luni, 21 februarie 2022, 10:57
1 MIN
 Interlopul oltean Rechinu, arestat de 9 luni în Mexic, greu de extrădat în România

Florian Tudor, zis Rechinu, capul mafiei române din Mexic era arestat, în mai anul trecut, la solicitarea autorităţilor române. Marcelo Ebrard, secretarul mexican pentru Afaceri Externe declara atunci că procesul de extrădare va merge foarte repede. Au trecut nouă luni.

Procurorii români şi mexicni anunţau în mai 2021 arestarea celui considerat capul mafiei române din Mexic, Florian Tudor, zis Rechinu şi prezentau acest lucru ca fiind un mare succes. Marcelo Ebrard, secretarul mexican pentru Afaceri Externe, dădea asigurări că procesul de extrădare va decurge foarte repede. Însă au trecut deja nouă luni şi expulzarea nu a avut loc, potrivit Newsweek. 

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracţiuni de instigare la şantaj şi o infracţiune de şantaj, comise pe teritoriul Mexicului şi al României. Gruparea condusă de Florian Tudor clona aproximativ 1000 de carduri pe zi şi fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBI. 

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii