Investiţii în apă şi canalizare în comunele Miroslava, Tomeşti, Comarna, Bârnova şi Ciurea

marți, 22 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Investiţii în apă şi canalizare în comunele Miroslava, Tomeşti, Comarna, Bârnova şi Ciurea

A fost atribuit în întregime pachetul de lucrări pentru Zona Metropolitană Iaşi-Sud din uriaşul proiect al Apavital n beneficiare sunt comunele Miroslava, Tomeşti, Comarna, Bârnova şi Ciurea.

La câteva zile după primul lot, au fost atribuite şi celelalte două ale pachetului de extindere a sistemului de apă şi canalizare în Zona Metropolitană – Sud.

Lotul 2 a fost adjudecat de Casrep S.R.L. Iaşi, care a obţinut şi contractul pentru axa 9 Podu Iloaiei – Tg. Frumos (46,2 milioane de lei). În urma finalizării lucrărilor de construcţie, locuitorii din Miroslava, Balciu, Valea Adâncă şi Horpaz vor beneficia de o reţea de canalizare modernizată şi extinsă.

Valoarea contractului este de 28,43 milioane de lei fără TVA şi are o durată de execuţie de 20 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor plus 60 de luni garanţie.

Pentru Lotul 3, contractul a fost încheiat cu asocierea condusă de Daroconstruct. Lucrările constau în extinderea reţelei de canalizare în localităţile Chicerea şi Goruni (UAT Tomeşti), construirea conductei de aducţiune apă potabilă Iaşi-Dancu-Holboca-Ţuţora-Chipereşti-Osoi şi înfiinţarea în satul Osoi (UAT Comana) a unei gospodării de apă. Valoarea acestui contract este de 64,41 milioane de lei.

Durata de execuţie în acest an este de 25 de luni, cu o perioadă de garanţie de 60 de luni.

CITESTE SI: HARTA – Cel mai mare proiect din Iaşi, de jumătate de miliard de euro, a primit undă verde

Amintim că Lotul 1 din contractul de execuţie IS CL-02 a fost repartizat săptămâna trecută firmei Conest SA (78,2 milioane de lei pentru reţelele din Ciurea şi Bârnova).

Cele trei loturi reprezintă cel mai mare pachet de lucrări dintre cele scoase la licitaţie în cadrul "Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi, în perioada 2014-2020", derulat de ApaVital cu finanţare prin POIM.

Până acum, a mai fost atribuit contractul pentru unul din cele două loturi ale axei 8 Voineşti-Gârbeşti (Daroconstruct, 27,8 milioane de lei). 

Comentarii