Invincibilul Ştefan Lătescu

marți, 20 august 2019, 01:43
2 MIN
 Invincibilul Ştefan Lătescu

Boxerul legitimat la Scorpions Iaşi a devenit campion naţional de tineret

 

 

 

Ştefan Lătescu a obţinut o nouă performanţă importantă. Boxerul legitimat la CS Scorpions Iaşi a cucerit medalia de aur la Campionatul Naţional de tineret, categoria 91 de kilograme, competiţie desfăşurată la Bacău. “Ştefan a reuşit o nouă performanţă incredibilă. La competiţia din acest an, derulată la Bacău, a trecut înainte de limită, după câteva secunde, în primul tur, de Emrich Szilard Levent, de la Târgu Mureş şi în semifinală, tot după câteva secunde, de Nicolae Miscodan, de la Rovinari. Iar în finală Paul Magdaş, de la Zalău, nici nu s-a mai prezentat! La 17 ani, Ştefan a obţinut astfel al patrulea titlu de campion naţional, unul la juniori, unul la cadeţi şi două la tineret, fiind neînvins în competiţiile interne, campionate şi Cupa României!” a declarat Mihai Constantin, antrenorul şi mentorul lui Lătescu. Constantin a spus că elevul său are în continuare un program încărcat: “Ştefan a rămas după concurs la Bacău, alături de lotul naţional, pentru a participa la Campionatul European de tineret, din Bulgaria, care începe pe 1 septembrie. În plus, în octombrie el va lua startul la Campionatul Mondial de kick-boxing pentru juniori, din Irlanda. Asta pentru că, în paralel cu boxul, Ştefan practică şi kick-boxing, fiind vicecampion mondial la categoria lui de vârstă”.

Antrenorul de la Scorpions, care i-a descoperit şi pe Cătălin Moroşanu sau Sebastian Ciobanu, crede că Ştefan Lătescu va fi unul dintre cei mai importanţi sportivi ieşeni: “Ştefan are toate calităţile să ajungă cineva. Este talentat, muncitor, curajos, respectuos. Toată lumea are cuvinte de laudă la adresa lui, preşedintele Federaţiei de Box, Vasile Cîtea, spunând că e un pugilist de mare perspectivă. Dacă va avea noroc şi va merge pe acceaşi linie, va ajunge unul dintre sportivii importanţi ai ţării”.

Ştefan Lătescu, care va împlini în decembrie 18 ani, este elev în clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv Iaşi.

La naţionalele de box pentru tineret, un alt ieşean, Robert Lambă (Com-Val Gladiator Valea Lupului, antrenor Ion Băetu), a obţinut medalia de argint, la categoria 56 de kilograme.

Comentarii