Iohannis, singurul preşedinte român care s-a întâlnit cu Igor Dodon (FOTO)

miercuri, 25 mai 2022, 12:54
1 MIN
 Iohannis, singurul preşedinte român care s-a întâlnit cu Igor Dodon (FOTO)

Iohannis şi Dodon, întâlnire în SUA. Preşedintele Klaus Iohannis este singurul şef român de stat care, în timpul mandatului, s-a întâlnit cu Igor Dodon, preşedintele Moldovei. Întâlnirea celor doi a avut loc la New York pe 25 septembrie 2019, „în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite”, potrivit Cotroceniului.

„Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat în cadrul întrevederii că, din perspectiva României, drumul european al Republicii Moldova, pe care Bucureştiul îl susţine cu fermitate, este singura opţiune de natură să aducă prosperitate cetăţenilor săi.

Totodată, Preşedintele României a evidenţiat importanţa menţinerii şi dezvoltării Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, ca relaţie specială, strategică şi care trebuie să aibă permanent substanţă. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat sprijinul extrem de consistent pe care România l-a acordat şi îl acordă Republicii Moldova prin proiectele strategice de interconectare şi prin proiectele cu impact social pozitiv şi asupra nivelului de trai al cetăţenilor, finanţate şi derulate de ţara noastră.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii