IPS Teodosie, despre posibilitatea unor noi restricţii: Biserica nu se va închide

luni, 08 martie 2021, 18:55
1 MIN
 IPS Teodosie, despre posibilitatea unor noi restricţii: Biserica nu se va închide

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care de la începutul pandemiei a ignorat în mai multe rânduri măsurile impuse şi chiar a contestat în instanţă restricţiile impuse pentru pelerinaje, îi îndeamnă pe oameni să "lupte" pentru ca bisericile din Constanţa să nu se închidă: "Biserica nu-i a celor care sunt autorităţi vremelnice, biserica aparţine lui Dumnezeu şi ne aparţine şi nouă celor ce ne rugăm".

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declaraţiile după ce în spaţiul public au apărut discuţii despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricţie din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

"Iată şi noi suntem ameninţaţi în aceste zile căci, cine ştie, poate trebuie să se închidă şi bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună şi să ne mărturisim credinţa. Biserica nu-i a celor care sunt autorităţi vremelnice, biserica aparţine lui Dumnezeu şi ne aparţine şi nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot şi nu ştiu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ţine rânduiala”, a spus IPS Teodosie, potrivit Mediafax.

Comentarii