IPS Teofan slujeşte azi la pomenirea de 40 de zile a IPS Pimen. Slujbe la două mănăstiri

sâmbătă, 27 iunie 2020, 01:59
2 MIN
 IPS Teofan slujeşte azi la pomenirea de 40 de zile a IPS Pimen. Slujbe la două mănăstiri

IPS Arhiepiscop Pimen va fi pomenit la 40 de zile de la moartea sa la Suceava şi Sihăstria Putnei în cursul zilei de astăzi, la slujbele de pomenire urmând să participe şi Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi locţiitor de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, alături de alţi ierarhi ai Bisericii. Slujbele vor fi oficiate astăzi, 27 iunie, arhiepiscopul Pimen Suceveanul urmând a fi pomenit atât la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, cât şi la Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde ierarhul a fost înmormântat.

Potrivit doxologia.ro, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, Sfânta Liturghie arhierească va fi săvârşită de la ora 08.00, la care va participa şi IPS Teofan, urmată de slujba Parastasului de la ora 10.00. De asemenea, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, de la ora 12.00, va fi oficiată slujba Trisaghionului la mormântul lui IPS Pimen.

PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a declarat pentru doxologia.ro faptul că slujba va fi săvârşită pe aceeaşi scenă care a fost ridicată la înmormântarea sa, fiind valabile şi marcajele stabilite la sărbătoarea hramului de la Mănăstirea „Ioan cel Nou“.

„Incinta va rămâne marcată tot aşa, ca la sărbătoarea hramului, credincioşii fiind rugaţi să respecte măsurile de protecţie pentru păstrarea sănătăţii lor şi a celor din jur“, a precizat episcopul vicar.

Acesta a adăugat că vor fi prezenţi mai mulţi ierarhi care vor sluji, atât membrii Sinodului Mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei, dar şi alţi ierarhi care şi-au exprimat dorinţa să vină.

Astăzi, Municipiul Suceava va ţine zi de doliu, iar toate instituţiile publice din oraş vor coborî drapelele în bernă, decizia fiind luată de către primarul Ion Lungu după discuţii avute cu IPS Teofan şi episcopul Damaschin Dorneanul. Edilul a subliniat că decizia a fost luată în semn de respect pentru activitatea arhiepiscopului în cei aproape 30 de ani.

Comentarii