Israel ne trimite în ajutor o echipă medicală și donează 40 de concentratoare de oxigen

marți, 02 noiembrie 2021, 21:43
2 MIN
 Israel ne trimite în ajutor o echipă medicală și donează 40 de concentratoare de oxigen

Israelul se alătură mai multor țări care vin în ajutorul României în lupta cu pandemia de COVID și trimite în țara noastră, la sfârșitul acestei săptămâni, medici și asistenți „pregătiți să meargă oriunde este nevoie”. Pe lângă asta, donează 40 de concentratoare de oxigen spitalelor – primul transport a ajuns marți la București.

„România trece printr-o perioadă dificilă, prin care multe țări au trecut, inclusiv Israel. Pacienții infectați cu coronavirus au nevoie de o atenție medicală deosebită și aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare. Totodată, la finalul acestei săptămâni va ajunge la București și o echipă de specialiști israelieni în terapie intensivă COVID și logistică, pregătiți să meargă oriunde este nevoie în România, pentru a veni în ajutorul personalului medical”, a transmis David Saranga, ambasadorul Israelului, într-un comunciat. Echipa medicală este formată din trei doctori, un asistent-șef specializat în COVID și un expert în logistică. Cadrele medicale vor sosi duminică, 7 noiembrie, în România, iar obiectivul lor este de a „perfecționa activitatea personalului medical și de a eficientiza procesul de îngrijire, având în vedere criza de personal, de a însoți medicii și de a-i îndruma”, se arată în comunicat.

Ambasadorul David Saranga a mai spus că Israelul va continua să sprijine România, „o țară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăși acest impas cât mai repede”.

Delegația care va sosi în România este condusă de Dr. Ram Sagi, Directorul Departamentului pentru Spitale din cadrul Ministerului Sănătății israelian. Anterior, el a fost șef adjunct al corpului medical al Armatei israeliene și director adjunct al Spitalului Bellinson. Alături de dr. Sagi, se vor afla directorul unei unități de primiri urgențe de la un spital israelian precum și un expert în logistică privind pregătirea și protejarea populației.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii