Israel: O tânără de 25 de ani a ucis cinci terorişti Hamas şi a anihilat alţi 20

miercuri, 11 octombrie 2023, 16:18
1 MIN
 Israel: O tânără de 25 de ani a ucis cinci terorişti Hamas şi a anihilat alţi 20

Inbar Lieberman, 25 de ani, este considerată erou în Israel, după ce a salvat kibuțul Nir Am, atacat de teroriștii Hamas pe 7 octombrie, relatează publicațiile Hayom, Maariv și Daily Mail, preluat de libertatea.ro.

De câteva luni, tânăra era responsabilă cu securitatea în Nir Am, o comunitare rurală (Kibuț), chiar lângă orașul Sderot, la mai puțin de doi kilometri de Fâșia Gaza.

Exploziile pe care le-a auzit sâmbătă dimineață „au fost diferite decât de obicei, suspect de diferite”. Și-a chemat echipa de securitate de 12 membri la arme, ignorând ordinele de a rămâne în așteptare. Ea a decis să-și folosească luptătorii și localnicii pentru a proteja kibuțul înainte ca acesta să fie atacat.

Au fost distribuiți inteligent prin sat, iar ceilalți locuitori au fost trimiși în adăposturi sigure. Când teroriștii au venit, au fost atrași în ambuscade. Lieberman însăși a împușcat 5 atacatori. În total, 25 de luptători Hamas au fost uciși. Lupta micii rezistențe din Nir Am a durat patru ore, până au ajuns forțele armate israeliene.

„Când totul se va termina, această femeie va trebui să primească Premiul Israel”, a scris publicația Maariv, care a preluat postări de pe rețelele sociale, subliniind că „povestea eroismului lui Inbar va rămâne pentru generații”.

Comentarii