Israel refuză să trimită Ucrainei căști și veste de protecție. Ambasadorul ucrainean, cu o cască pe cap în fața ziariștilor: Poate ucide?

marți, 08 martie 2022, 12:26
1 MIN
 Israel refuză să trimită Ucrainei căști și veste de protecție. Ambasadorul ucrainean, cu o cască pe cap în fața ziariștilor: Poate ucide?

Israelul refuză căști și veste Ucrainei. Ambasadorul ucrainean în Israel, Evghen Korniciuk, a apărut luni la o conferinţă de presă cu o cască din cele pe care statul israelian refuză să le furnizeze ţării sale. Korniciuk a întrebat retoric cum poate fi considerat letal un astfel de echipament defensiv, transmite Reuters.

Deşi nemulţumit de lipsa contribuţiei Israelului la apărarea Ucrainei, diplomatul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de eforturile israelienilor de a media conflictul cu Rusia, afirmând că acestea sunt mai importante decât un eventual ajutor militar.

Israelul a condamnat invazia rusă în Ucraina, dar nu le-a trimis ucrainenilor decât ajutoare umanitare şi în acelaşi timp a menţinut deschise canale de comunicare cu Rusia, reaminteşte Reuters.

Citește și: Premierul Israelului, la Moscova cu un avion al Mossad. Efectele vizitei, încă necunoscute. În ecuație intră și pericolul nuclear iranian

Premierul israelian Naftali Bennett a discutat sâmbătă la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin.

„Prim-ministrul a spus ieri că, chiar dacă există (o şansă) de doar 1% de succes, va încerca să facă (…) tot ce este posibil pentru a obţine pacea”, a declarat Korniciuk presei.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii