Jocurile Olimpice de iarnă fără zăpadă naturală! Prima ediţie artificială 100%

joi, 03 februarie 2022, 11:06
1 MIN
 Jocurile Olimpice de iarnă fără zăpadă naturală! Prima ediţie artificială 100%

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au o mare problemă: nu există zăpadă. Astfel, ediţia 2022 este prima în care s-a folosit în totalitate zăpada artificială, iar din această cauză, locuitorii au de suferit.

Organizatorii au promis o calitate ridicată a zăpezii, deşi în locaţiile în care se desfăşoară JO ninge doar câteva zile pe an. Yanqing are, în medie, doar 21 de cm de zăpadă anual.

Pentru a putea găzdui competiţiile olimpice, zona trebuie acoperită cu 1,2 milioane de metri cubi de zăpadă. Astfel, va fi folosită 100% zăpadă artificială, însă asta înseamnă un consum imens al apei din zonă.

Cum în regiune este şi în condiţii normale o criză a apei, tunurile artificiale nu fac decât să adâncească această criză. BBC scrie că se vor folosi 222.8 milioane de litri de apă pentru pârtiile din zonă.

Pentru sportivi, zăpada artificială are părţi pro şi contra. Îi ajută pe schiorii tehnici să fie mai stabili pe schiuri în timp ce coboară în viteză. Însă, zăpada artificială creează pante mai dure şi mai rapide, astfel că riscul de accidentare este mai mare.

Aflați amănunte de pe fanatik.ro.

Comentarii