Judecătorii ieșeni, vizitați de elevi. Cei mici s-au jucat de-a avocații și procurorii

joi, 15 iunie 2023, 18:40
1 MIN
 Judecătorii ieșeni, vizitați de elevi. Cei mici s-au jucat de-a avocații și procurorii

Răspunzând inițiativei Curții de Apel Iași, care și-a arătat disponibilitatea de a fi gazdă în programul educațional „Școala altfel”, peste 1000 elevi din 18 unități de învățământ din întreg județul Iași au ales să treacă pragul Palatului de Justiție din Iași în perioada 27.02.2023-20.04.2023.

 

Elevi de toate vârstele – din ciclul primar, gimnazial și liceal – au avut posibilitatea să discute cu judecătorii Curții de Apel Iași, care le-au prezentat noțiuni de educație juridică, într-o manieră potrivită nivelului fiecărui participant.
 
 Înțelegerea mecanismelor de bază ale înfăptuirii justiției a fost facilitată și de utilizarea unui instrument deosebit de apreciat de elevi, procesul simulat, care le-a dat ocazia de intra în rolurile de judecător, procuror, avocat, grefier ori participant la procedurile judiciare.
 
Judecătorii Curții de Apel Iași s-au bucurat, în egală măsură, de interacțiunea cu elevii, apreciind interesul lor viu pentru actul de justiție, pentru dreptate și respectul față de lege, pentru identificarea situațiilor în care drepturile le sunt încălcate, dar și a mecanismelor relevante de protecție a acestor drepturi.
Curtea de Apel Iași va rămâne mereu un partener de nădejde al școlii, în demersul comun de a sprijini educația tinerei generații în spiritul statului de drept și al democrației.

Comentarii