La Muzeul Național de Istorie s-a deschis o expoziție care combină arheologia cu realitatea virtuală

vineri, 13 mai 2022, 09:11
1 MIN
 La Muzeul Național de Istorie s-a deschis o expoziție care combină arheologia cu realitatea virtuală

​La Muzeul Național de Istorie a României s-a deschis o expoziție care combină expunerea de obiecte clasice, în vitrine, cu tehnologii noi de realitate virtuală și augmentată. La vernisajul expoziției care este deschisă până la final de an au fost făcute demonstrații cu două perechi de căști de realitate virtuală prin care puteau fi privite și mișcate vase vechi.

Expoziția se numește „Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute” și tema este reprezentată de două situri importante: necropola de incinerație din epoca bronzului de la Cîrna (jud, Dolj, în sud-vestul României) și cetatea bizantină de la Nufăru (jud. Tulcea, în sud-estul României), ambele situate în arealul Dunării de Jos, zonă geografică unde se păstrează (încă) peisaje arheologice cu totul aparte.

Vizitatorii pot explora virtual peșterile paleolitice, așezările din epoca fierului, vilele romane sau cetățile medievale.

”Această expoziție cu tematică arheologică este cea dintâi realizată de Muzeul Național de Istorie a Românie care reunește – într-o manieră deopotrivă atractivă și interactivă – modalități clasice de etalare expozițională a unor artefacte provenite din cercetări arheologice în conexiune cu cele mai noi tehnologii utilizate actualmente în muzeografie, anume realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR)”, spun cei de la Muzeul Național de Istorie.

Mai mult, pe hotnews

Comentarii