La nici câteva zile după moartea predecesorului său, Papa Benedict, Papa Francisc este obligat să demisioneze

marți, 10 ianuarie 2023, 23:40
2 MIN
 La nici câteva zile după moartea predecesorului său, Papa Benedict, Papa Francisc este obligat să demisioneze

Papa Francisc se află la conducerea Bisericii Catolice din 2013, dar conservatorii vor să-l dea jos din funcție.

După moartea lui Papa Benedict al XVI-lea, dreapta conservatoare urmează să facă mai multe presiuni pentru a-l demite din funcție, așa cum spune unul dintre cardinali, potrivit stirilekanald.

Papa Francisc are 86 de ani, iar starea de sănătate a acestuia devine tot mai precară. Dacă va continua să se deterioreze, acesta va fi nevoit să demisioneze.

Papa Francisc s-a arătat mult mai deschis către Occident, a condamnat numeroase războaie, a susținut comunitatea LGBT sau avortul.
Zeci de mii de oameni au participat joi, 5 ianuarie, în Piaţa Sf. Petru, la înmormântarea Papei Emerit Benedict al XVI-lea oficiată de succesorul său Francisc, o premieră în istoria recentă a Bisericii.

Fostul   Papă Benedict al XVI-lea, care a murit sâmbătă într-o mănăstire din Vatican, la vârsta de 95 de ani, a cerut iertare, în   testamentul spiritual  publicat după moartea sa, de la cei pe care i-a „rătăcit” de-a lungul vieții sale.

Papa Benedict   a fost singurul papă cu origini germane din ultima jumătate de mileniu și primul pontif din aproape 600 de ani care a demisionat din funcție, în loc să rămână papă pe viață.

Pontiful va fi înmormântat sub Bazilica Sfântul Petru într-un sicriu de chiparos, alături de monede, medalii și un tub de plumb sigilat care conține un act de înmormântare.

Comentarii