La trecerea dintre ani, pelerinaj în Polonia pentru tinerii catolici

luni, 28 octombrie 2019, 02:56
2 MIN
 La trecerea dintre ani, pelerinaj în Polonia pentru tinerii catolici

Tinerii catolici din Iaşi au posibilitatea de a participa la un pelerinaj european în localitatea Wroclaw din Polonia, la Întâlnirea Europeană a Tineretului care a ajuns la cea de-a 42-a ediţie. Pelerinajul peste programat în perioada 28 decembrie – 1 ianuarie, fiind organizat de comunitatea din Taize an de an din 1978.

Cu numele „Pelerinaj de încredere pe Pământ“, organizatorii spun că „acest pelernaj oferă ar participanţilor posibilitatea de a împărtăşi credinţa cu cei de vârsta lor, de a cunoaşte realitatea comunităţilor creştine din ţara gazdă, de a se ruga cu ajutorul cântărilor specifice Comunităţii din Taizé, de a experimenta ospitalitatea familiilor care îşi deschid casele şi de a participa la diferite ateliere şi evenimente“.

Wroclaw este capitala regiunii Silezia de Jos, al patrulea cel mai mare oraş din Polonia şi un important centru cultural, turistic şi religios. Mai este numit şi „Veneţia Poloniei“ datorită celor mai mult de 100 de poduri de pe fluviul Odra ce unesc diferitele zone al oraşului cu cele 12 insule de pe cursul său.

Pelerinajul include plecarea încă din a doua zi a Crăciunului, de pe 26 decembrie, către Satu Mare, de unde se va porni spre Cracovia, printre activităţi fiind şi vizita sanctuarului „Sfântul Ioan Paul al II-lea“. Printre altele, după programul integral, se va vizita inclusiv Muzeul Lagărului de Concentrare de la Auschwitz.

„Pelerinajul se evidenţiază prin simplitatea sa. Tinerii vor fi găzduiţi în familii din Polonia sau în parohiile care vor găzdui pelerinii. Cu toate acestea trebuie să aducă cu ei izopren şi sac de dormit. Acest pelerinaj este destinat tinerilor cu vârsta între 16 şi 35 de ani“, au mai spus organizatorii.

Costul deplasării este unul de 230 de euro şi 100 de lei separat, dar nu includ toate mesele de prânz şi unele deplasări neplanificate. Înscrierile se fac până pe 15 noiembrie.

Comentarii