La un pas de catastrofă: motorul unui MiG 21 LanceR s-a oprit brusc înainte de decolare

vineri, 18 martie 2022, 13:09
1 MIN
 La un pas de catastrofă: motorul unui MiG 21 LanceR s-a oprit brusc înainte de decolare

MiG 21, catastrofă: kerosenul opreşte motorul. Surse din cadrul Ministerului Apărării au declarat sub protecţia anonimatului că unui avion de vânătoare MiG 21 LanceR, în timp ce se rula pe pistă pentru a decola, i s-a oprit brusc motorul. Aşa s-a aflat că sunt probleme cu calitatea kerosenului, cum a dezvăluit Defapt.ro în exclusivitate. În urma incidentului de zbor, toate avioanele MiG 21 şi elicopterele Puma au fost oprite de zbor.  

Acesta a fost incidentul care a făcut ca procurorii de la DIICOT Ploieşti să deschidă un dosar penal pe numele lui Dan Berendel, patronul firmei Jetfly Hub, dar şi pe numele fratelui său, Cristian Angel Berendel, fost administrator al societăţii.

Procurorul a cerut judecătorilor să-i aresteze preventiv pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi acte de diversiune.

Dar judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, i-au atras atenţia procurorului că nu a dovedit necesitatea cererii. Mai mult, spun judecătorii, fapta de înşelăciune nu se putea realiza decât cu complicitatea reprezentanţilor Forţelor Aeriene Române.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii