Leopard pătat, evadat de la Grădina Zoologică, găsit într-un parc

sâmbătă, 14 ianuarie 2023, 15:36
2 MIN
 Leopard pătat, evadat de la Grădina Zoologică, găsit într-un parc

Grădina Zoologică din Dallas, Texas, a găsit vineri un leopard pătat care evadase din incinta sa cu câteva ore mai devreme, dar care nu părăsise arealul parcului zoologic, informează AFP.

Animalul în vârstă de patru ani, pe nume "Nova", a fost descoperit în parc, "foarte aproape de habitatul său original", şi nu părea rănit, a scris grădina zoologică pe Twitter.

Texas Zoo emisese o alertă dimineaţă, avertizând că felina lipseşte, dar precizând că nu reprezintă "nicio ameninţare pentru oameni". "Dacă întâlniţi o felină mai mare decât o pisică domestică, dar mai mică decât un râs, ne-ar plăcea foarte mult să ne preveniţi", a declarat Harrison Edell, un responsabil al grădinii zoologice.

"Dacă este speriată, cel mai probabil se va urca într-un copac, va sta departe de noi, va vâna câteva veveriţe şi păsări şi va spera să nu fie observată", a adăugat acesta. Angajaţii grădinii zoologice au descoperit că Nova a fugit când au observat o spărtură în gard, în timp ce inspectau incinta pe care aceasta o împarte cu sora ei, Luna.

"Probabil că a urcat direct în copaci şi nu a mai coborât, aşa că am petrecut mult timp uitându-ne cu binoclul", a explicat Harrison Edell, care s-a declarat convins că felina nu a mers "foarte departe".

Potrivit responsabilului, poliţia din Dallas a ajutat la căutări şi a folosit drone cu infraroşu pentru a scruta coroanele copacilor. Leopardul pătat (Neofelis nebulosa) trăieşte în sălbăticie în Himalaya şi în anumite zone din Asia de Sud-Est şi din China.

Comentarii