Liceenii și studenții, învățați de polițiști cum să prevină să devină victime

joi, 16 noiembrie 2023, 16:10
2 MIN
 Liceenii și studenții, învățați de polițiști cum să prevină să devină victime

Astăzi, 16 noiembrie 2023, a fost lansată ediţia a VI-a a proiectului educațional – informațional: „Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate” (VAL), derulat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” Iași.

Proiectul se adresează liceenilor şi studenţilor din instituții de învățământ liceal şi universitar ale județului Iași, având ca obiectiv intensificarea gradului de promovare și dezvoltare a unui comportament integru în rândul tinerilor și a unei conduite social-educaționale privind importanța atitudinii preventive și antivictimale, precum și informarea corectă a grupului țintă în eventualitatea unor situații de risc (corupție, consum de droguri sau trafic de persoane).

Prima sesiune de educaţie anticorupţie şi promovare a integrităţii s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi.

Prezentările tematice au fost susținute de reprezentanții Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași şi Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Aceste sesiuni de educaţie, prin unificarea eforturilor instituțiilor partenere, contribuie la conturarea unui bagaj informațional al tinerilor despre metode, tehnici și mijloace de prevenire specifice de combatere a corupției, a traficului de persoane și de reducere a cererii și ofertei de consum de droguri.

Ediţia a VI-a a proiectului inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, se va derula în perioada noiembrie 2023 – iunie 2024, conform calendarului de desfăşurare a activităţilor, în unități școlare preuniversitare şi universitare de la nivelul județului Iași.

Comentarii