Lista cu magazinele unde pot fi folosite cardurile cu prima didactica „va fi publica imediat ce cardurile vor fi incarcate”

joi, 26 octombrie 2023, 12:57
2 MIN
 Lista cu magazinele unde pot fi folosite cardurile cu prima didactica „va fi publica imediat ce cardurile vor fi incarcate”

Lista cu magazinele unde pot fi folosite cardurile cu prima de cariera didactica va fi publicata abia dupa ce banii vor fi virati in conturi. Precizarea apare intr-o informare semnata de presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Nistor, si trimisa membrilor de sindicat din tara.

Potrivit informarii, sindicatele s-au intalnit, marti, la sediul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene cu ministrul Adrian Caciu si cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Educatiei, Sorin Ion, pentru o discutie vizavi de conditiile de acordare a primelor pentru cariera didactica, respectiv a primelor pentru cariera profesionala.

"In urma intalnirii, au reiesit urmatoarele:

-Ministerul Educatiei va elabora un ghid privind cheltuirea banilor si decontarea lor;

-Persoanele omise in prima etapa vor primi cardurile imediat ce Ministerul Educatiei va trimite la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene documentul cu acestea;

-Cardurile vor fi incarcate doar dupa ce vor ajunge in posesia angajatilor. (Este important ca unitatile de invatamant sa distribuie cat mai rapid aceste carduri, iar angajatii sa semneze pentru primirea lor);

-Lista cu firmele de la care se pot face achizitii va fi publica imediat ce cardurile vor fi incarcate", se arata in informarea de la liderul de sindicat.

Procedura privind decontarea primelor de cariera didactica, respectiv a primelor de cariera profesionala, a fost publicata deja in Monitorul Oficial. Este vorba despre un ordin al ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene in care sunt enumerate documentele justificative pe care profesorii si personalul administrativ din invatamantul de stat trebuie sa le aduca la scoala.

Va reamintim, profesorii si personalul administrativ din scoli va primi pana la finalul acestei luni prima de cariera didactica, in valoare de 1.500 de lei, respectiv prima de cariera profesionala, in valoare de 500 de lei. Primele sunt acordate in conformitate cu Ordonanta de Urgenta nr. 58 din 12 iunie 2023. Citeste articolul complet pe portalinvatamant.ro.

Comentarii