Lista traseelor speciale de transport pentru elevi, începând cu 13 septembrie

Elevii îşi pot face abonamente gratuite pe internet sau la tonetele CTP.

miercuri, 08 septembrie 2021, 01:50
3 MIN
 Lista traseelor speciale de transport pentru elevi, începând cu 13 septembrie

Luni, anul şcolar va începe pentru 6.521 de preşcolari, 13.394 de elevi din ciclul primar, 12.468 din cel gimnazial, 17.478 la liceu, 2.604 în învăţământul profesional şi 2.118 în unităţile de învăţământ postliceal din oraşul Iaşi, în total aproape 63 de mii de copii şi tineri. Primarul Mihai Chirica a enumerat ieri mai multe măsuri care vor fi aplicate în jurul şcolilor, de la verificarea stării reţelelor de utilităţi, până la căile de acces spre şcoală şi iluminat public. Nu a fost uitată dotarea cu măşti de protecţie pe fondul pandemiei – 422 de mii pentru cei din învăţământul primar şi 317 mii pentru cei din clasele V-XII. Poliţia Locală va avea ca sarcini păstrarea fluenţei traficului şi prevenirea săvârşirii unor infracţiuni precum furt, tâlhărie, trafic de droguri.

La fel ca anul trecut, sunt pregătite pentru elevi şi studenţi curse speciale destinate exclusiv lor. "Fac trimitere către celelalte categorii sociale din oraşul nostru ca, între orele 7 şi 8, să nu abuzăm de reţeaua de transport public pentru că nu vom permite accesul lor în acele mijloace de transport public care sunt destinate exclusiv elevilor şi studenţilor", a spus primarul. Totodată, Mihai Chirica a anunţat că, în intersecţiile aglomerate, aceste mijloace de transport în comun şi mai ales tramvaiele vor avea "antemergător de la Poliţia Locală". Edilul a dat asigurări că, în prima zi de şcoală, se va putea circula din nou pe şoseaua Bucium la fel ca înainte – recunoscând că asta nu înseamnă mai bine ca înaintea şantierului care a ocupat o bandă. El a amintit de proiectul aflat în procedură de licitaţie pentru modernizarea acestei artere aglomerate.

Cursele speciale pentru elevi şi preşcolari prevăzute de CTP începând de luni, 13 septembrie, vor avea autocolante pentru identificare şi vor circula pe următoarele trasee astfel:

  •  traseul 1b – două tramvaie cu plecare la orele 7:10 şi 7:20, din Rond Baza 3 spre Rond Copou;
  •  traseul 3b – două autobuze cu plecare la orele 7:05 şi 7:15, din Rond Dancu spre Rond Copou;
  •  traseul 5 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 şi 7:15, din Dacia spre Ţuţora;
  •  traseul 9 – două tramvaie cu plecare la orele 7:00 şi 7:10, de la Tehnopolis spre Rond Copou;
  •  traseul 11 – două tramvaie cu plecare la orele 7:00 şi 7:15, din Dacia spre Tătăraşi-Nord;
  •  traseul 19 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 şi 7:15, din Canta spre CUG I;
  •  traseul 28 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 şi 7:15, din Dacia spre Triumf;
  •  traseul 36 – două autobuze cu plecare la orele 7:05 şi 7:20, din Dacia spre Breazu;
  •  traseul 42 – două autobuze cu plecare la orele 7:10 şi 7:20, de la Frigorifer spre Rond Copou;
  •  traseul 43 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 şi 7:20, din Păcurari spre CUG I;
  •  traseul 52 – trei autobuze cu plecare la orele 7:00, 07:20 şi 7:40, de la Piaţa ACB spre Rond Copou.

Pe de altă parte, primarul a făcut apel la înregistrarea elevilor pe site-ul CTP ca să beneficieze de transport gratuit. Până ieri, doar 8350 de copii au accesat platforma CTP ca să-şi deschidă cont. În aplicaţia creată de CTP Iaşi, reprezentanţii şcolilor pot introduce uşor un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicaţia 24pay. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceştia vor putea accesa link-ul www.sctpiasi.ro/elevi, unde vor completa denumirea instituţiei şcolare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail şi parola. Ulterior, prin accesarea aplicaţiei 24pay şi scanarea oricărui cod QR, fie a celui afişat pe site-ul CTP Iaşi, fie a celor din staţii ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile.

Abonamentele pot fi eliberate şi la tonetele CTP Iaşi, unde beneficiarii domiciliaţi în municipiu trebuie să prezinte carnetul de elev care să conţină, în mod obligatoriu, şi numărul matricol, iar cei proveniţi din alte localităţi să depună o adeverinţă eliberată de instituţia la care studiază. 

Comentarii