LIVE-VIDEO: Putin se adresează parlamentului la aproape un an de când Rusia a invadat Ucraina

marți, 21 februarie 2023, 11:09
2 MIN
 LIVE-VIDEO: Putin se adresează parlamentului la aproape un an de când Rusia a invadat Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, susţine un discurs în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus. Ultima dată s-a adresat parlamentului în 2021, iar acum este pentru prima dată când o face de la începutul a ceea ce Rusia numeşte "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina, care a început în urmă cu aproape un an.

Discursul lui Putin este cu atât mai aşteptat cu cât vine după vizita-surpriză a lui Joe Biden de luni la Kiev, o mişcare ce este de natură, potrivit analiştilor, să înăsprească tonul declaraţiilor lui Putin.

UPDATE: Vladimir Putin şi-a început discursul vorbind despre „operaţiunea militară specială” lansată în Ucraina, reamintind care au fost motivele pentru care Moscova a lansat-o şi dând vina pe NATO, care ameninţa securitatea Rusiei. „Au jucat un joc murdar”, „au avut un comportament cu două feţe, pe care l-am văzut şi în Iugoslavia şi Siria”, îşi mint propriii cetăţeni – a început Putin seria de acuzaţii la adresa SUA şi a aliaţilor lor.

El a arătat că nicio ţară din lume nu are atâtea baze militare în lume ca SUA. „Au ieşit din tratate. Au făcut asta cu un motiv” – a spus el.

Ei au început războiul, a acuzat Putin, referindu-se la NATO. Noi ne protejăm teritoriul, a arătat el.

„Nu aveam nicio îndoială”, a spus Putin, că în februarie 2022 „totul era pregătit” pentru o acţiune punitivă a Kievului în Donbas. „Toate acestea au fost complet împotriva documentelor acceptate de Consiliul de Securitate al ONU”.

„Aş vrea să repet, ei au început războiul, iar noi am folosit forţa pentru a-l opri”, a insistat Putin. El a spus că obiectivul Occidentului este puterea nelimitată şi că Sevastapolul este, evident, următoarea ţintă după Donbas. Putin începe să facă o paralelă cu nazismul şi acuză o campanie de „rusofobie”.

Comentarii