LIVE VIDEO: S-a adoptat bugetul județului Iași. La capitolul investiții, e mult redus

marți, 08 februarie 2022, 13:09
2 MIN
 LIVE VIDEO: S-a adoptat bugetul județului Iași. La capitolul investiții, e mult redus

Consilierii s-au reunit pentru a adopta bugetul administraţiei judeţene pe anul în curs.

Urmăriți ședința transmisă LIVE pe Facebook:

UPDATE – INFO

Așa cum era de așteptat, bugetul a trecut cu votul consilierilor liberali și ai partidului-satelit care asigură majoritatea în CJ. Aleșii PSD nu au participat la vot, iar câțiva dintre consilierii USR au votat împotrivă.

UPDATE- INFO

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare sunt cinci proiecte, printre care și cel al bugetului județului pe anul în curs. Consilierii PSD și USR au depus mai multe amendamente, care urmează să fie dezbătute în plen.

Majoritatea condusă de PNL din Consiliul Județean a respins cele trei amendamente propuse de PSD, între care inițierea refacerii clădirii Filarmonicii din cele 40 de milioane de euro care constituie acum excedent al bugetului administrației județului.

Președintele Costel Alexe a explicat că Filarmonica "este prioritatea zero", dar că sunt alte priorități mai urgente, dând exemplul celor șase spitale din subordinea CJ.

Consilierii USR au propus și ei mai multe amendamente, între care eficientizarea activității administrației județului, adică a aparatului propriu de funcționari ai CJ. Și acestea au fost respinse la fel, unul după altul.

TEXT INIȚIAL

Mai devreme a fost prezentat bugetul într-o conferință. Aflați amănunte de AICI.

Bugetul de stagnare pe anul în curs prevede cheltuieli de investiţii mai mici decât în primii doi ani de pandemie, dar şi decât în fiecare din anii ultimului mandat de administraţie liberală la CJ.

Într-o declaraţie făcută ieri în faţa jurnaliştilor, vicepreşedintele CJ Marius Dangă a admis indirect că banii destinaţi dezvoltării sunt puţini, dar spus că e vorba de perioada de final a unui exerciţiu european şi cea în care se pregătesc documentaţiile proiectelor care urmează să fie finanţate în noul exerciţiu. Aflați amănunte de AICI.

Comentarii