Locul ruşinos ocupat de Iaşi în topul oraşelor în care se mănâncă bine şi ieftin

marți, 11 octombrie 2022, 09:10
2 MIN
 Locul ruşinos ocupat de Iaşi în topul oraşelor în care se mănâncă bine şi ieftin

Prețurile au explodat, iar oamenilor le este din ce în ce mai greu să se descurce cu toate cheltuielile. În timp ce unele persoane au început să facă economie chiar și la alimente, într-un oraș dn România se mânâncă bine și cu bani puțin. E pe locul 6 în Europa în clasamentul pentru ofertele gastronomice.

În funcție de oferta gastronomică, britanicii au realizat un top în care au inclus orașele din Europa. Deși proabil că pentru unii pare greu de crezut, pe locul 6 s-a clasat un oraș de la noi din țară. Acolo se mănâncă bine și ieftin.

Orașul din România unde poți mânca bine cu bani puțini

Nu vă mai ținem în suspans și vă spunem că este vorba despre Galați. Pe primul loc în top se află Lisabona, unde se găsesc cele mai multe restaurante cu prețuri accesibile. În medie, pentru o masă, o persoană trebuie să plătească în jur de 14 euro.

După Lisabona se clasează în top Florența, Atena și câteva orașe din Spania. Pentru realizarea acestui top, britanicii au urmărit prețul mediul al unui meniu, numărul restaurentelor pe cap de locuitor, dar și diversitatea acestora, potrivit observatornews.ro

Cu atât mai mult, pentru acest clasament au fost analizate restaurante din 92 de orașe din Europa, 7 dintre acestea fiind de la noi din țară. Deși unii ar fi crezut că Bucureștiul va ocupa și el o poziție bună în top, acesta se află abia pe locul 41.

Pe ce locuri s-au clasat orașele din țara noastră în top

Deși prețurile au explodat, în unele orașe din România poți mânca bine și destul de ieftin. Cu toate astea, există o diferență mare de top între Galați, care ocupă locul 6, și București. Potivit acestui studiu, în Cluj Napoca, oferta gastronimică ar fi mai bună decât în Capitală.

18. Timişoara

21. Cluj-Napoca

41. Bucureşti

47. Craiova

62. Iaşi

65. Constanţa

În top, o mare parte din orașele care s-au clasat pe primele 10 poziții la oferta gastronomică au fost din Spania, acestea fiind Valencia, pe locul 4, Barcelona, Sevilla, Palma de Mallorca și Alicante.

 

Comentarii