Lovitură de stat în Niger: Preşedintele sechestrat a fost văzut de un medic

duminică, 13 august 2023, 09:59
1 MIN
 Lovitură de stat în Niger: Preşedintele sechestrat a fost văzut de un medic

Preşedintele Nigerului, Mohamed Bazoum, sechestrat în reşedinţa sa prezidenţială din Niamey de la lovitura de stat care l-a dat jos de la putere, a fost vizitat de medicul său, sâmbătă, potrivit unuia dintre consilierii săi, relatează AFP.

"Preşedintele Republicii", Mohamed Bazoum, "a primit astăzi vizita medicului său", care "i-a adus şi mâncare", precum şi a fiului său şi a soţiei sale, care stăteau cu el, a declarat la 26 iulie un consilier al preşedintelui destituit.

"Se simte bine având în vedere situaţia", a adăugat el. Mai mulţi reprezentanţi ai unor organizaţii şi ţări aliate ale Nigeriei înainte de lovitura de stat şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la condiţiile în care este deţinut preşedintele răsturnat şi la starea sa de sănătate.

Preşedintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, şi-a exprimat "profunda îngrijorare",la fel ca şi Uniunea Europeană (UE), secretarul de stat american Antony Blinken şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Potrivit ONG-ului Human Rights Watch, care a vorbit cu Bazoum, acesta a descris tratamentul aplicat familiei sale ca fiind "inuman şi crud", fără electricitate sau contact uman, având ca hrană doar paste şi orez, potrivit postului american CNN.

Comentarii