Ludovic Orban, indiferent de rezultatul CCR: Renate Weber a acționat ca un avocat al PSD și a pus în pericol viața și sănătatea românilor

marți, 29 iunie 2021, 11:40
2 MIN
 Ludovic Orban, indiferent de rezultatul CCR: Renate Weber a acționat ca un avocat al PSD și a pus în pericol viața și sănătatea românilor

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat marți că a cerut comisiilor juridice un punct de vedere în legătură cu demersul fostului Avocat al Poporului, Renate Weber, care a acționat în justiție Parlamentul după ce a fost revocată, și că instituția va fi prezentă la primul termen al procesului.

„Noi am avut argumente foarte solide: încălcarea de Constituție și a legislației țării, făcute de Avocatul Poporului. În baza acestor argumente, am decis revocarea din funcție a doamnei Renate Weber. Iar eu v-am spus așa, ca o propoziție: Renate Weber a acționat ca un avocat al PSD și a pus în pericol viața și sănătatea românilor”, a declarat Ludovic Orban la Parlament, potrivit g4media.

Întrebat ce va face coaliția dacă CCR decide astăzi că revocarea Renatei Weber a fost neconstituțională, Orban a spus că va ține cont de aceasta.

„Cu siguranță va trebui să țină cont de decizia CCR, chiar dacă e o Curte Constituțională condusă de Dorneanu care a dat decizii care nu au nicio legătură cu Constitușia”, a spus Orban.

Liderul PNL a spus că nu poate anticipa decizia CCR, dar a precizat că nu va renunța la demersul de revocare a Renatei Weber din funcție.

„Cu siguranță, vom vedea, să vedem hotărârea Curții”, a spus Orban, întrebat dacă va continua procesul de revocare după o decizie a CCR.

Fostul Avocat a Poporului Renate Weber a acţiomat în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul, după decizia de revocare din funcţie.

Renate Weber contestă în instanţă decizia Parlamentului de a o schimba din funcţie, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti.

Următorul termen în proces este stabilit pentru data de 2 iulie, de la ora 12.00.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului va fi discutat, marţi, şi de către Curtea Constituţională, la solicitarea PSD.

Comentarii