Luka Modric, drama copilăriei. Și-a văzut bunicul împuşcat de rebelii sârbi

vineri, 25 iunie 2021, 13:13
2 MIN
 Luka Modric, drama copilăriei. Și-a văzut bunicul împuşcat de rebelii sârbi

Luka Modric a fost eroul Croaţiei în meciul decisiv cu Scoţia şi a calificat selecţionata lui Zlatko Dalic în optimile de finală de la EURO 2020.

Până să ajungă un star în fotbalul mondial, Luka Modric a trebuit să treacă prin câteva drame în timpul copilăriei. Starul lui Real Madrid şi-a văzut bunicul împuşcat de rebelii sârbi şi a fost obligat să se joace printre bombe, totul în anii Războiului de Independenţă al Croaţiei.

Primii ani din viaţă i-a petrecut alături de bunicul Luka, care l-a învăţat să pască oile, iar imaginile au apărut într-un documentar realizat de Pavle Balenovic. Acesta filma lupii din zonă, iar secvenţa cu puştiul devenit cioban i s-a părut foarte bună pentru filmul său.

Drama lui Luka Modric a început în martie 1991, când a izbucnit războiul, iar familia viitorului fotbalist a devenită refugiată. Nouă luni mai târziu, bunicul Luka era ucis de rebelii sârbi, sub ochii nepoţilor, iar casa acestuia era arsă.

Familia lui Modric a fost nevoită să locuiască într-un hotel în perioada războiului, iar micuţul Luka şi-a descoperit pasiunea pentru fotbal în parcarea stabilimentului unde erau cazaţi refugiaţii.

“Am avut o viață ca orice copil. Mă distram, aveam prieteni și jucam mereu fotbal în fața locului unde locuiam. Am amintiri frumoase din copilărie, în ciuda a ceea ce am trăit în Croația. Tot ce s-a întâmplat m-a făcut bărbat și o persoană puternică”, a povestit Luka Modric peste ani.

Luka Modric a ajuns în 1992 la o academie sportivă, de unde a fost ochit de scouterii lui NK Zadar. La juniorii echipei din oraşul natal a învăţat jocul supravieţuirii. Când începeau bombardamentele, copiii fugeau de pe teren în adăposturi.

Aflați amănunte de pe fanatik.ro.

Comentarii