Mai multe atacuri de panică printre participanţii la miting

sâmbătă, 11 mai 2019, 01:49
1 MIN
 Mai multe atacuri de panică printre participanţii la miting

15 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală joi în timpul mitingului PSD din Piaţa Unirii.

Medicii care s-au aflat la faţa locului spun că au tratat persoane cu vârste cuprinse între 36 şi 81 de ani şi că cei mai mulţi dintre ei au făcut atacuri de panică, hipertensiune sau crize ce indicau boli precum epilepsia.

Majoritatea persoanelor au fost tratate la faţa locului, însă au fost cinci persoane care au avut nevoie de investigaţii amănunţite şi au fost duse la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Două femei au ajuns la spital din cauza unor dureri puternice în piept şi a hipertensiunii, iar doi bărbaţi din Neamţ şi Bacău au avut nevoie de îngrijire medicală pentru că aveau semne ale epilepsiei.

Un bărbat care acuza dureri în piept şi o stare inexplicabilă de agitaţie a fost dus de asemenea la unitatea medicală pentru mai multe investigaţii. „Ziua a fost destul de agitată şi am tratat câţiva pacienţi cu hipertensiune, atacuri de panică, suspiciune de epilespie.

Pentru cinci dintre ei s-a decis transportul la spital pentru că aveau hipertensiune, crize comiţiale, angină pectorală şi stări de agitaţie“, a precizat dr. Ovidiu Popa, medic primar UPU-SMURD.

Medicii spun că nu au testat toxicologic persoanele care au cerut ajutor medical, dar că din simptomele pe care le aveau, unii păreau să fi consumat băuturi alcoolice.

Comentarii