Maia Sandu a salutat aprobarea finanţării pentru construirea podului de la Ungheni

miercuri, 21 decembrie 2022, 13:47
1 MIN
 Maia Sandu a salutat aprobarea finanţării pentru construirea podului de la Ungheni

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri un mesaj prin care salută aprobarea finanţării pentru lucrările de construirea podului care va conecta oraşul Ungheni din Republica Moldova şi comuna Ungheni din România, arată Administraţia Prezidenţială a Republicii Moldova.

„Parteneriatul moldo-român dă roade: curând va începe construcţia podului de la Ungheni. Ieri autorităţile de la Bucureşti au anunţat aprobarea finanţării în valoare de 16,5 milioane de euro pentru construcţia podului rutier de peste Prut, care va uni cele două localităţi Ungheni de pe cele două maluri ale râului”, a declarat preşedinta Maia Sandu, conform comunicatului de presă.

Podul va avea patru benzi şi va spori capacitatea de trafic internaţional de mărfuri şi pasageri între Republica Moldova şi România, dar şi oportunităţile de schimburi economice dintre cele două ţări, a adăugat Maia Sandu.

Acesta va consolida conectarea Moldovei la reţeaua europeană de transport rutier.

Potrivit sursei citate. proiectul va fi finanţat prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei, program al Uniunii Europene în domeniile transporturilor, digitalului şi energiei. Lucrările vor porni la începutul anului 2023. Costul total al proiectului este de 33 de milioane de euro, acesta urmând să fie realizat în termen de 3,5 ani.

Comentarii